Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Londoni szelet TraRita konyhájából

Londoni szelet TraRita konyhájából
Londoni szelet TraRita konyhájából
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept már 21 éve lapul a füzetemben, egy kedves nénitől kaptam anno. Már igen rég készítettem el, így esett a választásom az elmúlt napokban rá. Nagyon finom omlós tésztája van, sokáig eláll.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A masszához

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta hozzávaóit összedolgozzuk, kinyújtjuk, tepsibe tesszük, megkenjük a lekvárral.

A tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot, diót, kakaóport.

A masszát rásimítjuk a tésztára, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x36 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 471
elküldve: 25
receptkönyvben: 845
elkészítve: 13/31
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos diós süti, lekváros diós sütemény, londoni kocka

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maria54321
maria54321 Sat, 2015-09-26 12:53

Sziasztok ennek a tésztáját mindig kézzel kell bele nyomkodni a tepsibe és legalább 1ó pihentetni a hűtőben .

Fabyen
Fabyen Fri, 2013-10-25 18:44

Kedves Rita!

Ma megsütöttem ezt a sütit, régóta szemeztem vele. Sajnos én is úgy jártam mint többen. A tészta szinte krémes lett, sok liszt kellett hozzá, hogy lehessen vele dolgozni. Hiába sütöttem több mint 25 percig, nekem a teteje kicsit folyós maradt. A tészta pedig nagyon Rama ízű lett. Sajnálom, mert eddig minden recepted szuper lett, a család imádja őket, de ez sajnos nem jött össze.

Nensy
Nensy Sat, 2013-07-06 06:48

Nekem is egy krémszerű massza lett a tészta. Nagyon nehezen kezelhető volt, de megküzdöttem vele, bár bizony kellett még hozzá liszt. A 200 fok nemhogy sok volt, de még kevés is, 20 perc alatt sem sült meg. A tészta ízén pedig nagyon érezhető volt a RAMA íze. Ne haragudj, de szerintem nézd át a hozzávalókat, mert szerintem valami el van írva. Csak azért írom le, mert én is a hozzászólások alapján választok receptet és tudom, hogy profi vagy, de itt valami nem stimmel.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2013-07-11 08:45

Nem értem mi lehet a gond? Remélem nem lágyítottátok meg a margarint? Komolyan mondom évek óta sütöm, de sose volt vele bajom! Ne viccelj már, hogy a 200 fok kevés? Elég a tészta kívülről, belül pedig nyers marad! A hozzávalók jók, nem írtam el semmit :) Profitól messze vagyok, de köszi :D

Nensy
Nensy Wed, 2013-07-03 10:58

Nem sok a 200 C fok? Vagy sütő válogatja. Nekem nagyon jó sütőm van. Akkor lehet, hogy elég a 180 C fok?

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2013-07-03 22:16

Nem sok a 200 fok, de ha úgy gondolod, süsd kevesebben :) De tényleg sütő válogatja.

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Sun, 2012-11-11 12:45

Kedves Rita!
Próbáltam összeállítani a sütidet,de nekem valahogy egy krémszerű valami lett a tészta.Szerintem a 30 dkg liszthez sok a 25 dkg margarin.Ahhoz,hogy nyújtható tésztát kapjak még kellett hozzá lisztet adnom,azt nem mértem mennyit,de biztosan volt 15-20 dkg.Most van a sütőben kíváncsi vagyok milyen lesz.
Ági

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2012-11-11 22:12

Már jó párszor elkészítettem, és még sokan, akikkel megosztottam. Soha nem volt panasz. Nem sok a margarin, ez egy nagyon omlós tészta, azért kell bele ennyi. Sajnálom, hogy neked nem sikerült!

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2012-05-27 23:27

Szia Éva-Anyóca!
Szerintem biztos mogyival is elkészíthető! :)
Neked is szép napokat!
Üdv: Rita

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-05-27 21:05

Kedves Rita!

Mesés,mentve,- mogyoróval is azért megoldható lehet? :-))
Szép pünkösdi hétvégét kívánok, még ma estére, és holnapra:-)))
Éva-Anyóca

1540
finomliszt 30 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 15 dkg
tojássárgája 5 db
sárgabaracklekvár 5 dkg
tojásfehérje 5 db
cukor 20 dkg
dió 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek