Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Louisiana gyümölcsei

Louisiana gyümölcsei
Louisiana gyümölcsei
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha eljutsz egy ázsiai szupermarketbe feltétlen nézd meg a fagyasztott pultok kínálatát. Persze, frissen minden más, de amíg az ember éppenséggel nem New Orleans-ban lakik, ez is megteszi. Veszel egy nagy zacskó garnélát, tarisznyarákot, kagylót, és már meg is van a legfontosabb része. Azért elkél egy segítő kéz is a konyhában, mert itt minden egyszerre készül el.

hozzávalók / 4 adag

Köretek, zöldségek

Párolt kagyló

Sült garnéla

Főtt tarisznyarák

  • 50 dkg folyami rák (tarisznyarák)
  • 1 kávéskanál ( esetleg zellersó)

Garnéla kókuszbundában

Sütőzsiradék

Köretek, zöldségek

ajánlat

Bármilyen egzotikus mártogatóval, mint például Sweet Thai chili, Tabasco vagy koktélszósz.

Szólj hozzá!

elkészítés

Köretek, zöldségek

  1. A zsenge csöves csemegekukoricát 15 perc alatt megfőzzük, majd a vizet felhasználjuk a tarisznyarákhoz. (4. fázis)
  2. A burgonyából hasábburgonyát készítünk bő olajban. Majd ezután megsütjük benne a garnélát kókuszbundában. (5. fázis)
  3. Az uborkából vékony szálakat vágunk, és sűrű balzsamecettel leöntjük.

Párolt kagyló

  1. A kagylót először is meg kell mosni alaposan, majd a kókuszzsíron közepes hőfokon megfuttatjuk a kinyomott fokhagymát. Rádobjuk a kagylót, és kis só, bors, majd mehet rá a fehérbor.
  2. Magasabb hőfokon fedővel pároljuk 5-8 percig.

Sült garnéla

  1. A garnélát a kókuszzsíron megsütjük és megfűszerezzük, elég neki pár perc, és már is szép piros lesz.

Főtt tarisznyarák

  1. A kukorica vizében főzzük a rákot 15 percig, kis sóval ízesítjük. Leszűrjük, és kitálaljuk.

Garnéla kókuszbundában

  1. A garnélákat a hátuknál hosszában bevágjuk úgy, hogy ezáltal nagyobb felületet kapjunk a kókuszbundához.
  2. Először megforgatjuk egy kis lisztben.
  3. Majd a tojásból, lisztből, fűszerekből és az ásványvízből a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb állagot keverünk, és ebbe is beleforgatjuk.
  4. Végül a kókuszreszelék és a zsemlemorzsa keverékében átforgatjuk, és forró olajban kisütjük 5-7 perc alatt.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 734
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sajtospiritos

Mióta szakács: 2014.06.10.
57 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tenger gyümölcsei tál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1681
csöves kukorica 1000 g
kígyóuborka 1 közepes db
burgonya 50 dkg
balzsamecet 1 teáskanál
citrom 1 db
kagyló 50 dkg
kókuszzsír 1 ek
fokhagyma 2 gerezd
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
fekete bors 1 csipet
garnéla 30 dkg
kókuszzsír 1 ek
0 ízlés szerint
cayenne bors 1 csipet
folyami rák 50 dkg
1 kávéskanál
garnéla 40 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 1 db
fűszerpaprika 1 teáskanál
1 kávéskanál
bors 1 csipet
ásványvíz 1 dl
zsemlemorzsa 10 dkg
kókuszreszelék 10 dkg