Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

LowCarb sós karamellás csokoládétorta

LowCarb sós karamellás csokoládétorta
LowCarb sós karamellás csokoládétorta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hát nem ez a legegyszerűbb, leggyorsabb, legmacera-mentesebb  édesség, amit valaha készítettem, de esküszöm, megéri a fáradságot, hiszen: nagyon jól néz ki, borzasztóan finom és a legjobb, hogy még én is ehetek belőle, egyetemben azokkal, akik hozzám hasonlóan kínosan ügyelnek a kalória bevitelre… a szénhidrátról már nem is beszélve. A legjobb benne, hogy kinézetre ez a torta olyan, hogy egy komolyabb diéta idején még ránézni sem ildomos, nemhogy egy méteres körön belülre merészkedni… na de, hogy egy icipicit is belenyalni… pfff, megbocsájthatatlanul bűnös dolognak tűnik… pedig ez nem az. Részletek a blogomon.

hozzávalók / 12 adag

Torta alap

Karamell réteg

Csoki bevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

Torta alap

  1. Mérjük ki a hozzávalókat, az avokádót pedig pürésítsük kézi mixerrel, mert ezt fogjuk a vaj helyett használni.
  2. Keverjük össze egy nagyobb tálban a száraz összetevőket, majd adjuk hozzá a lepürésített avokádót, és üssük bele a tojást.
  3. Végül kaparjuk bele a vaníliát, és villával vagy kézzel jól gyúrjuk össze, hogy egynemű masszát kapjunk.
  4. Ezután tegyük be a hűtőbe 10-15 percre pihenni a tésztát.

Karamell réteg

  1. Amíg a tészta a hűtőben pihen, csináljuk meg a karamellszószt. Ehhez öntsünk egy edénybe az eritritet, adjuk hozzá a mézet, és kezdjük el melegíteni közepes lángon. Mivel az eritrit nem cukor, ezért nem karamellizálódna a méz nélkül. Kevergessük folyamatosan, hogy le ne égjen.
  2. Amikor már barnás színe van a folyadéknak, vegyük le a tűzről, és lassan öntsük hozzá a tejszínt, de óvatosan csak, mert ha hirtelen öntjük bele az egészet, kifut. Alacsony fokozaton még egy picit forraljuk, majd vegyük le a tűzről.
  3. A konjaklisztet folyamatos kevergetés közben engedjük fel kevés vízzel, hogy kicsit sűrűbb, de még folyékony oldatot kapjunk, majd ehhez kanalazzunk apránként a forró szirupból körülbelül 2 dl-t, folyamatos kevergetés közben. Ez azért kell, hogy ne csomósodjon össze a konjakliszt. Eztán lassan öntsük a lábosban lévő sziruphoz a konjaklisztes folyadékot, de közben ezt is folyton kevergessük. Ha szép homogén szirupot kapunk, rakjuk félre hűlni egy negyed órára. Ha véletlen csomós lett, nyugodtan turmixoljuk össze kézi mixerrel.
  4. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és nyomkodjuk a sütőpapírral bélelt tortaformába úgy, hogy legyen egy kis pereme is. Eztán szurkáljuk meg villával, majd vágjunk a sütőpapírból egy akkora darabot, amekkora a torta alapja, és szórjunk rá lencsét, hogy az súlyként lenyomja a tésztát. Ez azért szükséges, hogy a tészta ne púposodjon fel sütés közben.
  5. Rakjuk a sütőbe 10-15 percre 180 fokon. Majd szórjuk ki belőle a lencsét, és rakjuk vissza a sütőbe a tésztát még 10-15 percre. Ha megsült a tészta, vegyük ki, és kicsit rakjuk félre kihűlni.
  6. Ha kihűlt, öntsük rá a már szintén kihűlt karamellszószt, és rakjuk be a hűtőbe pár órára, vagy egy éjszakára, hogy kellőképp megkössön a szósz, és másnap rá tudjuk önteni a csokoládé bevonatot.

Csoki bevonat

  1. A tejszínt melegítsük fel közepes lángon, majd kockákra törve rakjuk bele a csokoládét. Folyamatos kevergetés közben olvasszuk fel teljesen a csokimázat, majd óvatosan öntsük a tortára.
  2. Eztán pihentessük ismét a hűtőben, míg a csokoládé is megköt a torta tetején.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 42 405
elküldve: 6
receptkönyvben: 261
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

LowCarbLAB

Mióta szakács: 2015.05.14.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diétás csokitorta, karamellás csokitorta cukormentesen, alacsony kalóriatartalmú csokitorta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szzh01
szzh01 Thu, 2016-11-24 09:53

Szia!
Nagyon tetszik a recepted!
Meg szeretném kérdezni, hogy a karamell krémben található konjac liszt mivel helyettesíthető? Vannak itthon különböző "reform" lisztjeim (pl. amarant, nyílgyökér, kókusz), felhasználható esetleg valamelyikük a konjac helyettesítésére? Köszi! :-)

radoka
radoka Tue, 2016-11-22 14:29

Szia!
A karamell réteghez mennyi tejszín kell? A leírásban ugyanis szerepel, a hozzávalóknál viszont nem:) Vagy csak én nem vettem észre:)Köszi!

Koni08
Koni08 Thu, 2015-07-09 09:48

:) nagyon jó a leírás! Egy olyan tortához, amit szívből, szeretettel, szeretteimnek, idő áldozásával szeretnék elkészíteni, ezt a receptet fogom választani!

182
kesudió 30 g
fehérjepor 80 g
kókuszliszt 80 g
cukrozatlan kakaópor 30 g
erythritol 50 g
avokádó 110 g
0.25 teáskanál
vanília 1 db
tojás 1 db
víz 2 evőkanál
erythritol 300 g
méz 4 ek
konjac liszt 1 ek
0.25 kávéskanál
diabetikus csokoládé 120 g
főzőtejszín 150 ml