Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lübecki marcipános tekercs

Lübecki marcipános tekercs
Lübecki marcipános tekercs
80 perc / előkészület: 70 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rég nem látott rokonok jöttek hozzánk, ezzel kedveskedtem nekik. Kicsit időigényes, de az eredmény kárpótolt bennünket!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A bevonathoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 4 ek vízzel félig felverjük, majd a kétféle cukrot hozzáadva, kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a sárgájákat, majd beletesszük a sütőporos lisztet és a mandulát. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és megsütjük. Sütőpapírral együtt, még melegen feltekerjük.
  3. A fahéjjal ízesített szilvapüré 3/4-ét a kihűlt piskótára kenjük.
  4. A tejszínt a fixálóval felverjük, és rákenjük a szilvára.
  5. A piskótát feltekerjük, és 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebben dolgozzunk vele.
  6. A 10 dkg porcukorral összegyúrt marcipánt porcukros felületen a tekercs méretére kinyújtjuk. Rákenjük a maradék szilvapürét. A piskótát rátesszük fejjel lefelé, hogy a marcipán összeillesztése alulra kerüljön, és beborítjuk a tekercset.
  7. Vajjal együtt megolvasztott csokoládéval bevonjuk. Tetszés szerint díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 32x39 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 795
elküldve: 0
receptkönyvben: 96
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

fzizu

Mióta szakács: 2011.11.21.
66 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

marcipános tekercs, szilvás piskótatekercs marcipánbevonattal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

659
tojás 4 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 7.5 dkg
sütőpor 1 tk
mandula 10 dkg
szilvalekvár 450 g
fahéj 1 tk
habtejszín 400 g
habfixáló 2 csomag
tortabevonó 20 dkg
vaj 1 ek
marcipán 30 dkg
porcukor 10 dkg
mandulapehely 2 dkg