Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Luca macskája

Luca macskája
Luca macskája
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Svéd Luca napi finomság, pár éve szerepel nálunk a sütikéim között.

Több fázisfotót találtok a csupasuti.blog.hu vagy a csupasuti facebook oldalán.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Nagyon finom kalács reggelire vagy tízóraira lehet egy forró csokival vagy esetleg egy bögre glöggel, ez utóbbit lehet alkohollal vagy alkoholmentesre is készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kelesztőtálba tesszük a lisztet, a félcsomag szárított élesztőt, cukrot, sót, vajat, krémsajtot.
  2. Kevés tejet (kb 50 ml) felforrósítunk a mikróban, és egy teáskanál sáfrányos szeklicét adunk hozzá, hogy jól kioldódjon a szép sárga színe (természetesen sáfránnyal is készíthetjük, de ez így olcsóbb, és ugyanolyan megfelelő színt ad a sütinknek) ízben nem dominál.
  3. Miután kioldódott a sáfrány színe, beleszűrjük a tejbe, és fokozatosan összedolgozzuk a lisztes keverékkel.
  4. Alaposan kidagasztjuk, lezárjuk, és meleg helyen hagyjuk kelni kb 35-40 percet, amíg a duplájára kel.
  5. Mikor megkelt, egyforma, kb 16 db-ra aprítjuk, ujjnyi vastag, kb 35-40 cm-es hosszúra sodorjuk, és mindegyiket egyenként ellenkező irányban S alakra csavarjuk fel.
  6. Miután felcsavargattuk őket, sütőlapra rendezzük, megkenjük a felvert tojással, és belenyomkodjuk a mazsolákat, vagyis a "szemeket".
  7. Hagyjuk kb 30 percet kelni a sütőlapon. Előmelegített sütőben, az én gázsütőmön 4-es fokozat, kb 180 C-on 15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 1 586
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Lussekatter, apró kalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

264
finomliszt 550 g
instant élesztő 3 g
1 csipet
cukor 4 ek
sáfrány 1 tk
tej 2.5 dl
vaj 75 g
tömlős krémsajt 100 g
tojás 1 db
mazsola 1 marék