Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ludas pite

Ludas pite
Ludas pite
92 perc / előkészület: 30 perc főzés: 22 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta szemeztem ehhez hasonló pásztorpitékkel, amik édesburgonyával készülnek, de mind olyan furcsán hangzott. Aztán volt itthon egyszerre feta sajt meg édesburgonya, és kipróbáltam, milyen a két íz kombinálva. Szerintem nagyon hasonlít a hagyományos burgonyapüréhez. Így már bele mertem vágni a maradékmentő pitébe is.

hozzávalók / 6 adag

az édesburgonya püréhez

a húsos réteghez

a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

az édesburgonya püréhez

  1. A sütőt begyújtjuk. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, hasábokra vágjuk. Sütőlemezre rakjuk, meglocsoljuk az olajjal, összeforgatjuk.
  2. Forró sütőbe rakva puhára sütjük (230 C-on 20 perc).
  3. A vajat egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a forró burgonyát, krumplitörővel pürésítjük. Belerakjuk a villával megtört fetát, a joghurtot, a paprikát, a cayenne borsot meg a sót, és jól kikeverjük.

a húsos réteghez

  1. Amíg a krumpli sül, elkészítjük a zöldségeket. A libazsíron pár percig pároljuk a kockára vágott hagymát, sárgarépát, meg a finomra vágott fokhagymát.
  2. Rakjuk bele a felaprított fodros kelt, sózzuk, hintsük rá a kakukkfüvet. Pici vízzel felöntve (0,5 dl) lefedve 8-10 percig pároljuk. Adjuk hozzá a zöldborsót, kukoricát meg a brokkolit, és pároljuk további 5 percig.
  3. A falatnyira vágott libasülttel csak összemelegítjük.

a tetejére

  1. A krumplipüré 1/3-át egy mély pités tál aljába simítjuk, rákanalazzuk a húsos-zöldséges keveréket, majd a maradék pürével bevonjuk a tetejét. Megszórjuk a reszelt sajttal.
  2. Forró sütőbe tolva megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 26x5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 828
elküldve: 0
receptkönyvben: 47
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
733 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

maradékmentő pite, pásztorpite édesburgonyával, libahúsos édesburgonyás pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

416
édesburgonya 50 dkg
olívaolaj 2 ek
vaj 3 dkg
feta sajt 10 dkg
joghurt 4 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
cayenne bors 1 csipet
0.5 teáskanál
libazsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy fej
sárgarépa 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
fodros kel 15 dkg
0.5 teáskanál
kakukkfű 0.5 teáskanál
zöldborsó 5 dkg
csemegekukorica 5 dkg
brokkoli 5 dkg
libahús 40 dkg
ementáli sajt 10 dkg