Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ludaskása Ancsi konyhájából

Ludaskása Ancsi konyhájából
Ludaskása Ancsi konyhájából
115 perc / előkészület: 15 perc főzés: 90 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért szeretem kuktában készíteni a ludaskását, mert így nagyon finom puha lesz minden husi benne, és a rizst is bele tudom párolni. Így lesz igazán harmonikus az ízvilága.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk az aprólékot, langyos vízben megmossuk, kuktába tesszük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Az első forrás után a habot leszedjük róla. 1 fej vöröshagymát, zellergumót, petrezselymet, sót, borsot, majorannát, leveskockát beletesszük a fazékba. Kb. egy órán keresztül kuktában főzzük közepes lángon.
  2. Közben a sárga és a fehérrépát megpucoljuk, és felaprítjuk. Kinyitjuk a kuktát egy óra főzés után, a zellert kivesszük belőle, és a zöldségeket hozzáadjuk. Fedő nélkül kb. 10 percig főzzük benne a zöldségeket.
  3. A rizst 3 evőkanál libazsíron megpirítjuk, majd a kuktába tesszük, visszazárjuk a kukta tetejét, és kb 30-40 perc alatt puhára pároljuk. (Ha túl sok a lé, amikor már puha a rizs, sütőben pirítható még 10 percet.)
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 143
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ancsi :)

Mióta szakács: 2015.10.20.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizseshús libaaprólékkal, hagyományos rizses-libahúsos egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1089
libaaprólék 100 dkg
rizs 40 dkg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
zeller 1 közepes db
petrezselyem 1 csokor
víz 8 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 1 kk
leveskocka 2 db
libazsír 3 ek