Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ludaskása árpagyönggyel

Ludaskása árpagyönggyel
Ludaskása árpagyönggyel
180 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A ludaskásának rengeteg változata van, itt szeretném megmutatni, hogy készítem én. Az árpagyöngy igazi téli, melengető étel, nagyon jól megy a libához, azt hiszem talán jobban is, mint a rizs. Csak egy kicsivel kell tovább főzni, de mennyivel gazdagabb íze lesz az ételnek.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az árpagyöngyöt forró vízbe áztatjuk, és felhasználásig a vízben hagyjuk.
  2. A libacombokat kicsontozzuk, a húst apróra vágjuk. Egy olyan edénybe tesszük a húst, a csontokat, a hagymát és az egész borsot, amit később betehetünk a sütőbe (vasból a legjobb), felöntjük épp annyi vízzel, amennyi ellepi, megsózzuk, és feltesszük főni kb. 2 óra hosszára.
  3. Kivesszük csontot, a borsot és a hagymát. Hozzáadjuk a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, fokhagymát, zellert, gombát, árpagyöngyöt, megízesítjük, ha még szükséges.
  4. Forró, 200 fokos sütőbe tesszük, és 40 percig lefedve sütjük. Ha időközben észrevesszük, hogy sok rajta a lé, vegyük le a fedőt. Kivesszük, megnézzük megfőtt-e az árpagyöngy, ha nem, visszatesszük. Az árpagyöngy kétszer annyi folyadékot vesz fel, és nem fő szét.
  5. Az árpát és a libát is elég nehéz szétfőzni, ez pont az az étel, amit a sütőben jó sokáig süthetünk kis lángon. Nem hogy veszítene az ízéből, még ízletesebb lesz.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 7 816
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ludaskása, ludaskása árpagyönggyel, libaaprólék gerslivel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1063
libacomb 4 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 200 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 5 gerezd
zeller 50 g
gomba 100 g
gersli 25 dkg
petrezselyem 2 ek
fekete bors 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 2 l