Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ludaskása gerslivel

Ludaskása gerslivel
Ludaskása gerslivel
150 perc / előkészület: 30 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fazekas Mihálytól tudjuk, hogy Döbrögi uram miért csaklizta el Matyitól a hízott lúdjait. Azért, mert a liba az egyik legfinomabb ízű házi szárnyas. A ludaskása pedig egy mennyei eledel, pláne akkor, ha gerslivel (hántolt árpagyöngy) készül. Én így készítettem el.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Reszelt sajttal  tálaljuk. Rizzsel is készíthető. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az árpagyöngyöt megmossuk, beáztatjuk, hideg vízben 1 órát hagyjuk állni.
  2. A libaaprólékot  feltesszük főni az apróra összevágott zöldségekkel (kivétel a gomba és a zöldborsó, azt majd ½ órai főzés után kell beletenni) annyi vízben, hogy ellepje, fűszerezzük, fedő alatt pároljuk.
  3.  Mikor a hús és a zöldségek is megfőttek, leszűrjük. 
  4.  Az árpagyöngyről leöntjük a vizet.
  5. A hús leszűrt levét ráöntjük a gerslire (annyit, hogy ellepje), és 45-50 percig fedő alatt főzzük. Mikor már megpárolódott, a hússal és zöldségekkel összekeverjük.

  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 457
elküldve: 11
receptkönyvben: 212
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ludaskása, ludaskása árpagyönggyel, libaaprólék gerslivel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Fri, 2014-02-14 21:06

Kedves Marcsisef!
Már jó ideje szemezgettem a recepteddel, és tetszett Dacotáé is, a gersli miatt végül a Tied választottam, eddig csak sóletbe tettem, kicsit ugyan idegenkedtem miatta, de végül azért nem bántam meg, finom lett. Azt hiszem beosztom egyszer a Dacota receptje szerint, egyszer pedig a Te gerslisedet fogom elkészíteni, bár ilyen ételt nem túl gyakran, inkább telente egy alkalommal főzünk. A gerslit már este beáztattam, és vagy másfél órát pároltam, még volt rajta kis lé amikor lezártam a gázt alatta, és maradt a forró lapon tovább még azt is magába szívta. Viszont én is miután nem kaptam liba aprólékot- mint Dacotánál írta egy Hajdú-Bihari hozzászóló Zsuzsi, - , így "rucás kását" főztem. Köszönöm a receptet!
üdvözlettel Margó

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Thu, 2012-09-27 09:55

Kedves 2VerAgi2!
Azt javasolom, hogy minél előbb készítsd el ezt a remek ételt.
Kellemes hetet kívánok!
Üdv: Marcsi

2VerAgi2
Ágicámdrágám / 2VerAgi2 Sun, 2012-01-29 15:12

Már nem is tudom megmondani hányszor akartam elkészíteni,csak az tartott vissza,hogy soha nem csináltam.Most itt az ideje a kipróbálásnak,nagyon egyszerűen hangzik az egész és finom is lehet.

895
libaaprólék 1 kg
gersli 25 dkg
fehérrépa 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
zeller 10 dkg
karalábé 10 dkg
gomba 10 dkg
zöldborsó 10 dkg
sajt 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint