Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ludaskása Helena konyhájából

Ludaskása Helena konyhájából
Ludaskása Helena konyhájából
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen nem főztem, vettem darabonként nyakat, zúzát, szívet és 1-2 májat. Nagyon egyszerű és olcsó étel, és ugyanúgy készítettem, mint az én anyukám. Ízre ugyanolyan lett!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Amikor hozzáadjuk a rizs,t és  felöntjük vízzel, betehetjük a sütőbe kb. 20 percre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A libaaprólékot megtisztítjuk, és feldaraboljuk.
  2. A zöldséget megtisztítjuk, és apróbb kockákra vágjuk.
  3. Egy nagyobb lábasba tesszük a húst és a zöldséget, a hagymát egészben tesszük bele, sózzuk, fűszerezzük, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Lefedve addig főzzük, amíg majdnem megpuhul.
  4. A megtisztított rizst kevés zsíron átsütjük, de nem pirítjuk, és az aprólékhoz öntjük.
  5. A víz legalább 2 ujjnyival takarja a rizst.
  6. Puhára pároljuk, időnként átkeverjük.
  • elkészítettem: 22 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 142
elküldve: 1
receptkönyvben: 46
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizses hús lúdból, ludas rizs, lúdaprólékkal főzött rizs, ludas rizses egytál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

650
libaaprólék 50 dkg
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes fej
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
babérlevél 2 db
sertészsír 1 ek
rizs 35 dkg