Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ludaskása lúd nélkül

Ludaskása lúd nélkül
Ludaskása lúd nélkül
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető, nem kell sokat vacakolni a konyhában vele.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasba apró kockára vágjuk a hagymát, hozzátesszük a paprikalekvárt, és egy kevés olajon megpároljuk, míg a hagyma üveges lesz.
  2. Beletesszük az apró kockára vágott májat, és egy pár percig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
  3. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, paprikával, és kb. 10-15 percet főzzük.
  4. Ezután belerakjuk a megmosott rizst, és az egészet megfőzzük, míg a rizs megpuhul. Ügyeljünk, hogy mindig csak annyi vizet tegyünk alá, amennyit a rizs felvesz, hogy mire megpuhul a rizs, ne maradjon leve.
  5. Miután megfőtt, savanyúsággal már tálalható is.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 966
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gergely Andrea

Mióta szakács: 2013.02.07.
24 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

erdélyi kása, májas rizses kása, kása

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Mon, 2013-02-25 10:12

Kedves Andrea, jók a receptjeid, várom a következõket! Üdv, Torma :)

214
csirkemáj 250 g
rizs 250 g
vöröshagyma 1 kis fej
paprikakrém 1 kávéskanál
0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek