Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lúdláb csokis tükörglazúrral

Lúdláb csokis tükörglazúrral
Lúdláb csokis tükörglazúrral
100 perc / előkészület: 60 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc csupacsoki süteményünk, ami hűtőben akár 4-5 napig is eláll.

hozzávalók / 12 adag

Csokis piskóta

Párizsi krém konyakos meggyel

Csokis glazúr

ajánlat

Ha olyan tortát szeretnénk, amelyet lehet fogyasztani több napig, akkor ő tökéletes választás.

Tetejére készíthetünk csokifondánt, vagy hagyományos csokiöntetet is, de a tükörglazúr sokkal látványosabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

Csokis piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásfehérjét a tojássárgájától. A tojásfehérjét 7 dkg cukorral kemény habbá verjük (a cukrot lassan adagoljuk a fehérjéhez).
  2. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük, majd lassan, óvatosan beleforgatjuk a felvert cukros tojásfehérjét.
  3. Keverésben közben lassan beleszitáljuk a masszába a kakaóporral kevert lisztet is, óvatosan összedolgozzuk.
  4. Sütőpapírral bélelünk egy kb. 24 cm-es kör alakú tortaformát, és enyhe gőz mellett 170°-on kb. 25-30 perc alatt megsütjük a piskótát, majd hagyjuk kihűlni.

Párizsi krém konyakos meggyel

  1. Előző este beáztatjuk a meggyet egy befőttesüvegbe a konyakkal, és lezárjuk az üveget.
  2. A tejszínt felforraljuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport és 26 dkg vajat. Az egészet kevergetés közben addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik (kanálról picit két ujjunk közé veszünk, és ha 1-2 cm-ig tudjuk húzni a csokiszálat anélkül, hogy "elszakadna", akkor megfelelő). Ezután levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
  3. A maradék vajat habosra keverjük, és összekeverjük a kihűlt krémmel.

Csokis glazúr

  1. A tejszínbe beleöntjük a vizet, és feltesszük forralni. A kakaóport összekeverjük a cukorral, és belekeverjük a tejszínbe, majd az egészet kb. 2-3 percig főzzük.
  2. Közben a zselatinlapokat beáztatjuk vízbe a használati útmutatója szerint (kb. 5 perc), majd ha lágyak lettek a lapok, akkor kinyomkodjuk belőlük a vizet, és a meleg masszába keverjük.
  3. Utána az egészet átszűrjük, és hagyjuk kb. 25-27°-ra kihűlni.

Süti összeállítása

  1. Leválasztjuk a piskótát a sütőpapírról, és megfordítva tesszük egy tálcára.
  2. A párizsi krém 2/3 részét szépen eloszlatjuk a piskótán, majd a konyakos meggy nagy részét egyenletesen elosztjuk a krémen (kb. 12 szeletes lesz a torta, így 12 szemet visszatartok a díszítéshez).
  3. A maradék párizsi krémmel befedjük a meggyszemeket, és folpackkal fedve néhány órára hűtőbe tesszük.
  4. Ha megdermedt a krém a piskótán, akkor elkészítjük a tetejére a glazúrt, melyet rétegezve öntünk a tortára, hogy kiegyenlítse az esetleges egyenetlenségeket.
  5. Tetejét friss tejszínhabbal és a félretett konyakos meggyszemekkel díszítjük. (Ezt érdemes fogyasztás előtt.)
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 924
elküldve: 1
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
82 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Lúdláb torta, Lúdlábcsemege, Tükör glazúr, Csokis glazúr, Tükörmáz, Csokis tükörmáz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

614
tojás 5 db
cukor 10 dkg
finomliszt 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
cukor 36 dkg
vaj 36 dkg
cukrozatlan kakaópor 15 dkg
habtejszín 250 ml
meggy 30 dkg
konyak 2 dl
habtejszín 125 ml
víz 150 ml
cukor 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 55 g
lapzselatin 4 db