Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lúdláb Nyinyinagyi konyhájából

Lúdláb Nyinyinagyi konyhájából
Lúdláb Nyinyinagyi konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az édesanyám szokta gyakran sütni ezt a süteményt, de nem találtam meg a receptjét.

Azt biztosan tudtam, hogy feketekávét szokott beletenni. Sokáig kerestem mindenhol az ilyen receptet, de nem igazán találtam kedvemre valót, így több receptből gyúrtam ezt össze, finom lett.

hozzávalók / 6 adag

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
  2. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
  3. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a cukorral és a vaníliás cukorral.
  4. Lassan hozzáöntjük a hideg tejet és a fekete kávét, hogy ne legyen csomós, sűrűre felfőzzük.
  5. Amikor langyos, hozzákeverjük a vajat és jól kikeverjük. Hagyjuk kicsit a hűtőben megdermedni.
  6. A kihűlt piskótára kenjük, betesszük a hűtőbe, amíg a krém teljesen kihűl.
  7. A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, annyi étolajjal, hogy jó folyós legyen.
  8. A kihűlt krém tetejére kenjük és felszeleteljük nagyobb négyzetekre, amit átlósan is elvágunk, hogy olyan legyen, mint a lúd lába.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38x22 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 729
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyinagyi

Mióta szakács: 2011.10.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládékrémes sütemény, kávés-csokikrémes süti, csokis lúdláb

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

balintmonika
balintmonika Sun, 2012-11-18 16:41

A leírás megragadta a fantáziámat, s tegnap este belefogtam az elkészítésébe.A megadott mennyiségek alapján elkészítettem a tésztát.22x35cm tepsiben.Az enyém sokkal vastagabbra nőtt meg.Legalább 6cm vastag lett.A feltett fotón vékonyabbnak tűnik.De gond egy szál se,mert a krém is vastagabbra sikeredett.Tehát valószínűleg az én szemmértékem csalt.Pici bibi az ízlésemmel is van.Nemigen vagyok oda a kávéért.Noha most a recept szerint csináltam a sütit,legközelebb a kávé mennyiségét is tejjel fogom pótolni.Mert biztosan lesz legközelebb is...

Nyinyinagyi
Nyinyinagyi / Nyinyinagyi Mon, 2012-11-19 18:05

Lehet, hogy egy mokkáskanálnál több sütőport tettél bele? Az is lehet, hogy a liszten is múlik milyen vastag lesz a piskóta, lényeg, hogy tetszik, még ha a kávé nem is nyerte el a tetszésedet!

Sir-git
Sir-git Wed, 2012-10-24 13:19

Jaj már hülyeséget írok:) dl-t nem tudom hány gramm. Bocsi:)

Nyinyinagyi
Nyinyinagyi / Nyinyinagyi Thu, 2012-10-25 14:36

Fogalmam sincs hány deka, mérőpohárral szoktam mérni, de most a kedvedért ledekázom!
A cukor 277 gr, a liszt 257.gr.

Sir-git
Sir-git Wed, 2012-10-24 13:19

Nagyon guszta, szeretném is megsütni de nem tudom mennyi a 3 ml cukor és a 4 ml kakaó. Megtennéd, hogy g-ban vagy dkg-ban adod meg?
Előre is köszönöm:)

1275
tojás 6 db
cukor 240 g
finomliszt 240 g
sütőpor 1 kávéskanál
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
tej 8 dl
feketekávé 2 dl
vaj 30 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek