Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lúdláb Szitkától

Lúdláb Szitkától
Lúdláb Szitkától
65 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szülinapomra szeretettel :D

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez felmelegítjük a tejszínt, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, amíg el nem olvad. Ne forraljuk!
  2. Félretesszük, kicsit meghűljön, majd a hűtőbe tesszük néhány órára. Egy sűrű krémet kapunk.
  3. Ezt a krémet robotgéppel (mixerrel) habosra keverjük. Beleforgatjuk a meggyet.
  4. A 6 tojásból piskótát sütünk.
  5. Amikor kihűlt, kettévágjuk, megtöltjük  a krémmel. Egy kis krémet hagyhatunk a díszítéshez.
  6. Csokimázzal leöntjük, díszítjük!:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 675
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Szitka

Mióta szakács: 2010.11.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokitorta, tejszínes-csokis torta, meggyes csokikrémes torta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Magenta99
Magenta99 Tue, 2015-04-28 20:47

1 ml habtejszin kell a krémhez? Nem kevés az egy kicsit? Itt írták többen, hogy nem sikerült, lehet, hogy emiatt?

secreth
secreth Fri, 2014-05-02 16:13

Sajnos nem lett krém állagú. Egész éjjel a hűtőben volt, reggel vertem fel. Nem tudom, hol ronthattam el.

vikusz81
vikusz81 Tue, 2013-10-22 06:50

Kedves Szitka!

Ilyen tortát szeretnék sütni a kislányom szülinapjára, de azt szeretném megkérdezni, hogy az elkészült tortában a krém, ha hűtőben van, megtartja a krémes/habos állagát? Köszi!

rékuu
rékuu Mon, 2013-07-08 12:05

SENKI ne így csinálja a krémet!!! Nem lesz krém állagú! Fel kell verni a tejszínt, majd belecsorgatni a felmelegített csokit, ezt a masszát elkeverjük, és hopp, kész is a stabilan álló krém. Ez a tejszín melegítéses módszer nem tudom miért került a receptbe, mert borzalmas. Ugyan mitől sűrűsödne be?

vadgesztenye
vadgesztenye Sat, 2013-08-17 14:02

Kedves Rékuu
A NoSalty- ra való belépésed első napján bemutatkoztál, na nem egy kitűnő recepttel az a mai napig hiányzik, még rossz sincs. A hozzászólásod a hozzá nemértésről tanúskodik. Nem tudod, hogy a tejszín felforralva és kihűtve finom kemény habot ad. Honnan is tudnád ,a habfixálót neked találták ki ! Elmúlt 50 éve hogy' az első süteményemet megsütöttem, és az első levest megfőztem, mégse vetemednék ilyen hozzászólásra. Rékuu több szerénységet!
A recept KITŰNŐ!

Szitka
Szitka / Szitka Tue, 2013-07-09 08:35

Kedves Rékuu!

Próbáltad? Én ugyanis igen.Sőt,nem is egyszer,hanem többször...Étcsokival,tejcsokival,fehércsokival...Amúgy nagyon hasonló mint a ganache krém,csak a mennyiségek változtak....Kicsit nézz utána,szakácskönyvekben,neten,akárhol... Vagy próbáld ki és utána kritizálj...

hokuszpokusz
hokuszpokusz Sun, 2013-04-14 19:47

Nagyon jól sikerült kép, ez a süti pedig nagy kedvencem :) Azt hiszem, én is szívesen elfogadnám magamtól szülinapomra szeretettel ;D

446
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 4 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 1 csomag
habtejszín 10 dl
étcsokoládé 150 g
meggy 20 dkg
étcsokoládé 100 g
napraforgó olaj 1 ek