Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lúdláb torta Medeától

Lúdláb torta Medeától
Lúdláb torta Medeától
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A régi klasszikus és megunhatatlan lúdláb torta...:) Ezúttal egy egyszerűen elkészíthető változat, vajas krém helyett pedig...könnyű csokipudingos töltelékkel. :)

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A torta elkészítés a kakaós piskótával kezdjük. Ehhez a csokoládét és a margarint felolvasztjuk gőz felett, vagy alacsony fokozaton a mikróban. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből és a cukorból (rakjunk hozzá egy csipetnyi sót is) kemény habot verünk. Ezután hozzákeverjük a villával enyhén felvert tojássárgáját és az olvasztott vajas csokoládét (ezt hagyjuk langyosra hűlni, nehogy összekapja a tojást). Keverjük márványosra, majd adjuk hozzá a kakaóval és a sütőporral elkevert lisztet is. Óvatos forgató mozdulatokkal kezdjük el összedolgozni, majd mehet hozzá a tej is. Ezután keverjük teljesen csomómentes, sima tésztává. Egy alaposan kivajazott tortaformába helyezzük a masszát, és 170 fokra előmelegített sütőben süssük készre 18-20 perc alatt. A torta közepét tűpróbával ellenőrizzük, hogy alaposan megsült-e.
  2. Ha készen van a tészta, rakjuk félre hűlni és készítsük el a krémet. Ehhez a tejből, a cukorból és pudingporból készítsük el a pudingot. Ezután rakjuk hozzá a szobahőmérsékletű, felkockázott vajat, a felolvasztott és a kakaóval összekevert csokoládét, és robotgéppel habosítsuk össze. Ha ezzel is megvagyunk, mehet bele a hideg vízben áztatott és kinyomkodott zselatin is, amit szintén belekeverünk.
  3. Ezután következik a torta összeállítása. A kihűlt piskótát két egyenlő részre vágjuk. A kettévágott tészta alsó részét helyezzük vissza tortaformába, és ha van olyanunk otthon, ecseteljük le a Cherry Brandy-vel. Ezután oszlassuk el rajta a fele mennyiségű csokoládés krémet, majd rakjuk rá a lecsepegtetett meggybefőttet, erre öntsük rá a maradék krémet. Utolsó lépésként mehet rá a piskóta felső része is, amit óvatosan nyomkodjunk rá, és rakjuk kb. egy órára a hűtőbe kicsit megdermedni.
  4. Az egy óra lejárta után, vegyük ki a tortát, és kenjük le a felolvasztott, olajjal összekevert csokoládéval, és rakjuk körbe a megmaradt meggyszemekkel. Amennyiben ezzel is elkészültünk, rakjuk a hűtőbe legalább 4 órára, de legjobb, ha egy éjszakát pihen, és ezután tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 742
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lúdlábtorta, csokikrémes meggyes torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

414
margarin 3 dkg
étcsokoládé 2 dkg
tojás 3 db
cukor 6 dkg
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 5 dkg
tej 1 ek
tej 6 dl
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
csokoládés pudingpor 2 tasak
vaj 10 dkg
étcsokoládé 5 dkg
meggybefőtt 20 dkg
lapzselatin 3 db
étcsokoládé 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
meggybefőtt 10 dkg