Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lusta almás pite glutén- és laktózmentesen

Lusta almás pite glutén- és laktózmentesen
Lusta almás pite glutén- és laktózmentesen
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az almás pite főleg azoknak való, akik nem szeretnek tésztát gyúrni és nyújtani, viszont szeretik az omlós, puha pitéket. :) Egy "kavart almás" süti recept adta az ötletet.

Én 18 centis tortaformában szoktam sütni, de lehet nagyobb tepsiben is készíteni, arányosan növelve a hozzávalókat. Próbáltam már túrótöltelékkel is, és úgy is bevált, szóval akár a töltelékkel is lehet variálni.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tortaforma alját kikenjük margarinnal és megszórjuk rizsliszttel. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A margarint megolvasztjuk, a tejet meglangyosítjuk. A tojást kicsit összehabosítjuk az eritrittel, majd hozzáöntjük a tejet és az olvasztott margarint, majd jöhet a sütőporral elkevert lisztkeverék is.
  3. Ha már sűrű a tészta, a felét belekanalazzuk a tortaformába, és szépen elegyengetjük, kanállal ellapogatjuk. Erre rásimítjuk az almatölteléket. A tészta másik feléhez adunk annyi tejet, hogy keverésnél lágyuljon a tészta (kb. 4-5 evőkanál szokott kelleni). Ezt rákanalazzuk az almára, és finoman elegyengetjük a tetejét.
  4. Ha kész, mehet a sütőbe nagyjából 40 percre. Mint minden, ez is sütőfüggő, ha már szép pirult a teteje, akkor lesz jó.

Töltelék

  1. Az almát lereszeljük, elkeverjük a rizsdarával, a fahéjjal és az eritrittel (az alma édességétől függően tegyünk hozzá édesítőt, van, hogy nem is kell).
  • sütési hőfok: 170°C
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 9 251
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bambi46

Mióta szakács: 2016.11.02.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

180
rizsliszt 5 dkg
kókuszliszt 5 dkg
gluténmentes lisztkeverék 5 dkg
tojás 1 db
tejmentes margarin 7 dkg
erythritol 8 dkg
gluténmentes sütőpor 0.5 csomag
laktózmentes tej 1 dl
alma 50 dkg
rizsdara 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint
erythritol 2 ek