Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lusta háziasszony almás pitéje

Lusta háziasszony almás pitéje
Lusta háziasszony almás pitéje
85 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szerettem volna almás pitét sütni, de soha nem bírtam rávenni magam, hogy annyi almát megpucoljak, aztán egy alkalommal ránk maradt 1 doboz almalé... innentől azt hiszem, sejtitek, mi történt :D 

hozzávalók / 10 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Húsvét közeledtével ajánlom mindenkinek, aki szeretné a családot, barátokat meglepni egy finom, egyszerű és nem utolsósorban különleges édességgel :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, eritrit, sütőpor) jól keverjük össze egy kanállal, ahogy nagymamáinktól is tanultuk. Ezt követően jöhet a szobahőmérsékletű margarin. Dörzsöljük el a száraz hozzávalókkal.
  2. A közepébe csináljunk egy kis mélyedést, ebbe üssük bele a tojásokat, és kanalazzuk bele a tejfölt. Jöhet a piszkos meló... elő a kezekkel, és dolgozzuk szép kis labdává a tésztánkat. Akkor jó, ha elválik az edény falától. Ha túl lágy lenne, szórjunk hozzá még egy kevés lisztet, és dolgozzuk bele.
  3. Tegyük félre akár egy órára is pihenni (ennyi idő kell nagyjából a többi művelethez is).
  4. Vegyük ketté a tésztát, és kilisztezett deszkán gyúrjuk újra át. Közben melegítsük elő 200 ℃-on a sütőt. Sodorjuk vékonyra az egyik labdát. Tegyük bele egy kivajazott, kilisztezett tepsibe.
  5. Öntsük rá a pudingot (maximum langyos legyen), szórjuk rá az almát, tegyük rá a másik kisodort tésztalapot, és alaposan lyukasztgassuk át egy villával, hogy a gőznek legyen hol eltávoznia. Tegyük be a sütőbe. 5 percet süssük 200 ℃-on, majd vegyük vissza 180-ra, és kb. 40 perc alatt süssük szép barnára.
  6. Megjegyzés: reform párti vagyok, és kísérletezem a családon, ezért amit csak tudok, egészségesre cserélek a receptekben. Aki inkább hagyományos ízű tésztát szeretne, nyugodtan helyettesítse a teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztet hagyományos fehér liszttel, az eritritet pedig 120-130 g cukorral.

Töltelék

  1. A pudingport keverjük el a fahéjjal és az almalével, majd főzzük keményre. Én kizárólag "zlatỳ klas-t" használok. Ez egy Szlovákiában kapható, süteményekbe, krémekbe szánt natúr pudingpor, ami nem mellesleg önmagában is finom. Mindenkinek ajánlom, mert még akár a zselatint is helyettesítheted vele ;)
  2. Tegyük hűvös helyre, hogy kihűljön, de néha keverjük át, hogy ne bőrösödjön be. Közben hámozzuk meg az almákat. Vágjuk negyedekre, vegyük ki a magházát, és szeleteljük vékonyra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 720
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszti reform konyhája

Mióta szakács: 2017.11.24.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás lepény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TTTnde
TTTnde Fri, 2018-12-14 23:58

Szia!
Megkérdezhetem, hogy mekkora tepsiben sütötted? Mert - bár finom! :) , de - nekem nagyon vastag lett a tészta.
Köszi!
Tündi

Eszti felvidékről
Eszti reform konyhája / Eszti felvidékről Sat, 2018-12-15 10:52

Szia Tündi!

35 x 35-ös tepsiben sütöm. A tészta nekem is vastag szokott lenni, nálunk a család így szereti (bár ezt a fotó annyira nem adja vissza). Örülök, hogy ízlett! :)

Szép napot :-*
Eszter

471
erythritol 100 g
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 450 g
sütőpor 1 csomag
margarin 250 g
tojás 2 db
tejföl 2 ek
pudingpor 2 tasak
almalé 1 l
fahéj 1 teáskanál
alma 4 közepes db