Lusta lángos recept

Lusta lángos
Lusta lángos
60 perc / előkészület: 50 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hagyományos lángosforma mellett, mi az elkészült tésztadarabokba virslit (+mustárt, ketchupot, bbq-t) teszünk, majd óvatosan rátekerjük, és kisütjük (pirog jellegű).

A tészta sütés után nem marad olajos, ezért azok is kedvelni fogják, akik nem igazán kedvelik a lángost, az említett tulajdonsága miatt.

Maradék tészta olajjal kikent dobozban vagy zacskóban hűtőben 1 hétig eláll, így mindig frissen süthető!

Mint a neve is jelzi, rendkívül kis idő és energiaráfordítással elkészíthető, ezért kiválóan alkalmas vendégek, vagy a család gyors és tartalmas "ellátására". 

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Bográcsgulyás vagy csülkös-babos ételekhez, vagy egyszerűen csak magában tejföllel, sajttal.

 

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: lángos
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lángos, élesztős lángos
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk (kenyérsütőgép dagasztó programja is tökéletesen megfelelő).
  2. Miután a tészta megkelt, 6-8 cipócskát alakítunk ki belőle, majd lángos formákra nyújtjuk.
  3. Bő, forró olajban kisütjük.
  4. A kész lángoshoz feltétnek: sajt, tejföl, fokhagyma... vagy bármi.
  • költség: 650 Ft
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 191
össznézettség: 142 657
elküldve: 37
receptkönyvben: 812
elkészítve: 31/46
Facebookon megjelent: 2

szakács

N-ivaló

Mióta szakács: 2012.06.16.
7 recept

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bármit csak egyszerűt
bármit csak egyszerűt p, 2015-01-02 19:44

Nagyon finom, egyáltalán nem marad olajos, sajttal-tejföllel tökéletes. Elkészíteni is egyszerű, és jópont, hogy ha marad, eláll hűtőben a tészta.

ryan
ryan v, 2014-12-21 09:40

Gratula a recepthez és a 'nézettséghez' :)

Mr. Stokes

Nosalty.hu
Nosalty.hu sze, 2012-08-08 09:52

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.08.07. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

486