Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Lusta lecsó Kodaktól

Lusta lecsó Kodaktól
Lusta lecsó Kodaktól
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk így készül a lecsó. Egyszerűen és gyorsan, kicsit több, mint fél óra alatt...:-)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A lecsókonzerv lehet bolti vagy házi is. Én a boltiban még soha nem csalódtam. Általában 2 eltérő "márkát" szoktam kombinálni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, és egy nagyobb lábosba tesszük. Rámérjük az olajat, és kb. 2-3 percig közepes lángon dinszteljük.
  2. Utána beleszórjuk a tarhonyát, és 1-2 percig együtt kavargatva megpirítjuk azt is.
  3. Beleöntjük a 2 üveg lecsót, és jól elkeverjük. A fél liter vizet elosztjuk a 2 lecsós üvegbe, kicsit átkavarjuk, és beleöntjük azt is a lábosba. Kb. 15 percig főzzük (forralással együtt), közben sűrűn megkavarjuk, hogy ne tapadjon le a tarhonya az edény aljára.
  4. Miközben puhul a tarhonya, karikákra vágjuk a lecsókolbászt. Ha letelt a 15 perc, - és a tarhonya megduzzadt - hozzátesszük a kolbászt, és azzal együtt 10-15 percig kis lángon főzzük.
  5. A végén sózzuk, borsozzuk vagy cukrozzuk ízlés szerint. De ez lecsókonzerv és kolbászfüggő, én nem mindig teszek bele.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 10 824
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kodak

Mióta szakács: 2013.04.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

lecsó tarhonyával, lecsó lecsókolbásszal, lecsó konzervből, tarhonyás lecsó

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

416
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 5 ek
tarhonya 30 dkg
lecsó 120 dkg
lecsókolbász 20 dkg
víz 5 dl