Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mac and cheese baconnel

Mac and cheese baconnel
Mac and cheese baconnel
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mac and cheese, avagy puccos és ráérős sajtos tészta... eredetileg makaróni, vagyis rövid csőtésztával készül, de mivel gluténmentes étrendet követek, én azzal főztem, ami épp itthon volt - a tészta formája nem fogja befolyásolni az ízét. :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont kockákra vágjuk, és saját zsírjában megpirítjuk, a tésztát közben megfőzzük.
  2. A vajat egy mélyebb edényben felolvasztjuk, rászórjuk a keményítőt, és felöntjük a tejjel. Sóval, borssal, chilivel és szerecsendióval ízesítjük - a chili elhagyható természetesen. Mikor besűrűsödött, és besamel állagot vett fel a történet, belekeverjük a reszelt cheddar sajtot, és hagyjuk, hogy felolvadjon benne.
  3. A tésztát és a szószt összekeverjük, egy tűzállótálba öntjük, megszórjuk a baconnel, és kb. fél óra alatt megsütjük (180 fokon).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 109
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Bella

Mióta szakács: 2013.03.17.
75 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült sajtos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

627
tészta 10 dkg
vaj 1 ek
kukoricakeményítő 1 evőkanál
tej 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
cheddar sajt 10 dkg
bacon 5 dkg