Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Macaron

Macaron
Macaron
44 perc / előkészület: 30 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokféle macaronreceptet kipróbáltam már, ez az, ami mindig beválik. Megéri a fáradtságot, ellenállhatatlan francia édesség.

hozzávalók / 4 adag

Macaron

Töltelék

ajánlat

Pontosan kell kimérni a mennyiségeket!

Szólj hozzá!

elkészítés

Macaron

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A mandulát és porcukrot át szoktam egész finomra darálni, majd egy tálba szitálom.
  2. A tojásfehérjét szétválasztjuk annyi felé, amennyi színű macaront szeretnénk, és hozzákeverjük az ételfestéket. (3 felé választottam, pirosra, sárgára festettem, egyet pedig színező nélkül.) Hozzátesszük a vanília aromát és egy csepp citromlevet is.
  3. Óvatosan a tojásfehérjéhez dolgozzuk a mandulás porcukros keveréket, apránként adagoljuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral (legjobb 2 réteggel), és a masszát nyomózsák segítségével kis kör alakú formákra nyomjuk ki. Nem sütjük azonnal ki, várunk egy órát, hogy megszáradjon a teteje.
  4. 140 fokon 14 percig sütjük, maradjon halvány. Hagyjuk teljesen kihűlni, és óvatosan elválasztjuk a sütőpapírtól.

Töltelék

  1. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, elkeverjük benne a tejszínt és a vajat. Lefóliázzuk, és hagyjuk kihűlni.
  2. Egy robotgép segítségével kihabosítjuk. Nyomózsákba töltjük, megtöltjük a macaronokat, és összetapasztjuk őket.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 5 277
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
126 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: Anyák napja, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

francia aprósüti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

990
mandula 140 g
porcukor 280 g
ételfesték 2 csepp
tojásfehérje 4 db
1 csipet
vaníliaaroma 1 kávéskanál
citromlé 1 ek
vaj 40 g
habtejszín 200 ml
étcsokoládé 200 g