Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Macaron dióból

Macaron dióból
Macaron dióból
70 perc / előkészület: 60 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finomság egy régi családi recept (dió-bomba) általam macaronosított változata, amit legtöbbször a maradék tojásfehérjék felhasználása miatt sütök. A krémet lehet variálni, vajas krém vagy ízesített csoki, de még akár egy finom, házi lekvárral is össze lehet a habcsók-korongokat ragasztani. Mivel évről-évre nálunk a kertben két diófa is szépen terem, így lényegesen olcsóbb, mintha mandulaliszttel sütném. 

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A diót megdaráljuk. Kiveszünk belőle két evőkanálnyit, félretesszük, ez majd megy a krémbe. A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval félkeményre verjük, majd hozzáadagolva a porcukrot addig verjük tovább, míg az edényt megfordítva nem esik ki belőle a hab. Ekkor hozzákeverjük a darált diót.
  2. Sütőpapírra előrajzolunk egyenlő átmérőjű (2,5 cm) köröket, és a habot habzsákba szedve az előrajzolt körökbe egyenlő adag habot nyomunk (belülről kifelé körkörösen haladva). A hab kissé még "terül" sütés közben, így vigyázzunk, hogy ne érjenek össze a korongok.
  3. 160 °C-os sütőben kb. 10 percig sütjük. Legyünk résen, mert ha túlsülnek, akkor nemcsak sötétebbre barnulnak, hanem ki is száradnak. A kész korongokat nem egyszerű leszedni a sütőpapírról, mivel ha a sütőből kivéve azon nyomban forrón szeretnénk leszedni, akkor még puhák és gyűrődnek, ha meg megvárjuk, míg teljesen kihűlnek, akkor odaragadnak és könnyen törnek. Szóval itt kell egy kicsit ügyeskedni....:)
  4. A krémhez gőz fölött felolvasztjuk a csokit, és kicsit lehűtve azt, hozzákavarjuk a nutellát és a félrerakott diót is. A korongokat kettesével összeragasztjuk. Jól záródó dobozban ajánljuk tárolni, mert a szobalevegőn könnyen kiszáradhatnak.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 5 850
elküldve: 1
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Diós makaron, diós korong csokival töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

831
tojásfehérje 3 db
porcukor 20 dkg
dió 35 dkg
1 csipet
csokoládé 10 dkg
nutella 3 ek