Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Macaron TraRita konyhájából

Macaron TraRita konyhájából
Macaron TraRita konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

És végre sikerült! Bár ez még csak a második próbálkozásom volt, de nagyon örültem, amikor megláttam a végeredményt! Ott kukucskáltam a sütő előtt, néztem, ahogy sülnek a kis lapocskák. Izgultam, hogy "talpuk" legyen. Örülök, hogy rátaláltam erre az egyszerű, nagyszerű receptre. Bármerre jártam, bárhol olvastam a macaronokról, csak azt írták, hogy milyen macerás az elkészítése. Napokig álljon a fehérje, aztán így cukorszirup, mérni a hőfokot. És tessék, lássék! Egyszerűen elkészült.:D Azóta már sokadszorra nekiláttam, különböző ízekben és színekben.:)

Ha egyforma korongokat szeretnénk, akkor azt javaslom, hogy a sütőpapírra rajzoljunk köröket, és fordítsuk meg, amikor rányomjuk a habot. Ami még nagyon fontos: minden legyen elkészítve a kezünk ügyében.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krémhez a hozzávalókat felolvasztjuk, majd kihűtjük.
  2. Ledaráljuk kávédarálón a mandulát (én szeletelt mandulát használtam), és összekeverjük a porcukorral.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, majd ha már keményedik, hozzáadjuk a kristálycukrot. Szép fényesre, simára dolgozzuk.
  4. Óvatosan hozzákeverjük a porcukros mandulát.
  5. Nyomózsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe egyforma korongokat nyomunk. Jó másfél órát pihentetjük, akkor jó, ha a tészta teteje úgymond száraz.
  6. 160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Így könnyebb leszedni a papírról a korongokat.
  7. Végezetül a kihűlt krémmel megtöltjük, és kettesével összeragasztjuk őket.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x35 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 26 929
elküldve: 7
receptkönyvben: 270
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis macaron, csokoládéval töltött macaron, tojáshabkorong csokikrémmel töltve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dorr
framboise / Dorr Sun, 2014-04-20 00:40

Hű. :) Köszönöm a receptet! Elkészítettem, és most már nem is tűnik ANNYIRA bonyolultnak. Az első adag teljes kudarc volt (na jó, mandulás keksz), de másodjára több időt adtam a tojásfehérje felverésének, és megszülettek a kis átokpuszedlik.:)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2013-05-02 09:42

Szuper, nagyon ügyes vagy!!!!, hátha sikerül nekem is, mentem :)
Csak a nyáron,:D - már lassan a nagy lépéseken túl vagyunk, ...a nyári szünet erre a recire is alkalmas lesz, hogy nyugodtan elkészítsük... :)
Éva-Anyóca

865
mandula 12.5 dkg
porcukor 25 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 8 dkg
étcsokoládé 15 dkg
habtejszín 1 dl
vaj 3.5 dkg