Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Macaroni all'Amatriciana

Macaroni all'Amatriciana
Macaroni all'Amatriciana
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagy melegben nem egy leányálom a tűzhely mellett ácsorogni, így olyan ételt kerestem, amit viszonylag hamar el tudok készíteni, mégis ízletes és teljes értékű ebéd. Egy igazi klasszikushoz nyúltam (megint csak olasz:) ) - íme egy jó kis Amatriciana!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont felcsíkozzuk, és kevés olívaolajon megpirítjuk a vékonyra szeletelt (félkarika) lila hagymával együtt.
  2. Amikor már majdnem teljesen lepirult, rádobjuk a vékonyra szelt fokhagymát is (kihagyható; a tradicionális receptben például nincs benne) és az apróra vágott petrezselymet.
  3. Ezt követően hozzáadjuk a passzírozott (vagy hámozott és kockázott) paradicsomot is. Sóval, borssal ízesítjük, és még 1-2 percig hagyjuk "rotyogni" a ragut.
  4. Makarónit főzünk ki mellé, ám ez nem szentírás; spagettivel ugyanolyan finom. :)
  5. Parmezánt szórunk a tetejére, és már tálaljuk is. Jó étvágyat hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 165
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Alízke

Mióta szakács: 2014.08.08.
10 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos makaróni, paradicsomos tészta, lilahagymás paradicsomos tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1478
lila hagyma 3 nagy fej
bacon 25 dkg
passzírozott paradicsom 50 dkg
petrezselyem 0.5 csokor
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
parmezán sajt 5 dkg
makaróni 30 dkg