Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mac&cheese golyók

Mac&cheese golyók
Mac&cheese golyók
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mac and cheese még brutálisabb változata - meccsnézéshez, piknikhez szuper ötlet, még hidegen is nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

A golyókhoz

A mártogatóshoz

Sütőzsiradék

A golyókhoz
Szólj hozzá!

elkészítés

A golyókhoz

  1. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük úgy, hogy az al denténél kicsit keményebb maradjon, (ha a csomagolás 10 percet ír, akkor 7 percig főzzük). ha kész, leszűrjük, félretesszük.
  2. A vajat egy kis lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és gyorsan elkeverjük, és fokozatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  3. Hozzáadjuk a lereszelt sajtokat, kevergetve megvárjuk, míg felolvadnak. A sajtos masszát hozzáöntjük a tésztához, jól elkeverjük, és lefedve hűtőbe tesszük 3 órára.
  4. A lisztet és a morzsát egy egy lapostányérba szórjuk, a felvert tojást tejjel lazítva egy mélytányérba öntjük, megsózzuk.
  5. A masszából golflabdányi gombócokat gyúrunk, majd a klasszikus módon bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük őket.

A mártogatóshoz

  1. A mártogatóshoz az összes hozzávalót kikeverjük, és a forró golyókkal együtt azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 981
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
537 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mac&cheese golyó, rántott mac&cheese

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1692
szarvacska tészta 25 dkg
vaj 7 dkg
finomliszt 4 púpozott ek
tej 5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cheddar sajt 15 dkg
gruyére sajt 5 dkg
finomliszt 2 bögre
tojás 3 db
tej 1 dl
panko 30 dkg
passzírozott paradicsom 3 dl
bazsalikom 10 levél
fokhagyma 2 gerezd
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint