Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maccheroni torta

Maccheroni torta
Maccheroni torta
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha vendégek vannak, vagy vasárnap egy kicsit jobban néz ki tortaként felszeletelve, mint a szokásos pastitsio...(rec.köv. majd)

A tésztája finom ropogós, meg hidegen is az marad. Nem csak az olaszok szeretik a makarónit... :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A bolognese szószhoz

A morney szószhoz

ajánlat

Hatalmas adag friss saláta, természetesen görög... :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához először mixerben jól felverjük a vajat a tojásokkal (2 egész tojás + 1 sárgája), a cukorral, sóval, szerecsendióval, majd hozzáadjuk lassanként a zsemlemorzsát és a lisztet, amíg a tészta szépen össze nem áll. Lehet, hogy nem lesz szükségünk az összes lisztre. Egy fóliába tekerve a tésztát, betesszük 15 percre a hűtőbe.
  2. Amíg pihen a tésztánk, elkészítjük a Bolognese és a Morney szószt.
  3. Egy nagy lábosban sós, forró vízben 6 percig főzzük a maccheronit, lecsepegtetjük, visszatesszük a lábasba.
  4. A Bolognese és a Morney szósz felét és az összes reszelt sajtot összekeverjük a lábasban a maccheronival.
  5. Kivesszük a tésztánkat a hűtőből, 2/3 részét kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy 26 cm kerek tepsit, legyen magas pereme.
  6. A maccheroni massza felét ráterítjük, majd a megmaradt Bolognese szószt és erre a Morney szószt öntjük, majd betakarjuk a maccheronis massza másik felével.
  7. A tésztánk megmaradt 1/3 részét kinyújtjuk, ezzel befedjük a tepsit, kicsit lógjon túl, a tészta alul-felüli részét, ahol összeérnek, egybecsipkedjük.
  8. 180 fokon kb. 1 óráig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 599
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Oli(E)va

Mióta szakács: 2012.03.23.
85 recept

receptjellemzők

konyha: görög
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Barilla receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából, maradék tejtermékből, maradék tojásból
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott tészta, rakott paradicsomos sült tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-11-13 23:00

Nagyon guszta, és kínálja magát! :-O
Köszönöm, mentve, és el fogom készíteni, minden finom és van itthon, ami a hozzávaló.
Éva-Anyóca

evaneo
Oli(E)va / evaneo Wed, 2012-11-14 19:10

Szia Eva-Anyoca, nagyon szivesen, teszta nalunk mindig meno, jol be kell fuszerezni a husit...Udv, Eva

1405
rétesliszt 500 g
vaj 150 g
tojás 2 db
tojássárgája 1 db
cukor 1 ek
1 kk
zsemlemorzsa 1 ek
szerecsendió 1 csipet
makaróni 50 dkg
sajt 150 g
olívaolaj 2 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
darált sertéshús 650 g
száraz vörösbor 1 dl
petrezselyem 0.5 csokor
paradicsom 2 nagy db
sűrített paradicsom 35 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tej 8 dl
vaj 3 ek
finomliszt 3 púpozott ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
tojássárgája 3 db
sajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint