Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maceszgombóc 1.

Maceszgombóc 1.
Maceszgombóc 1.
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Szakácsok Könyvéből származik az ötlet. Nagyon finom, könnyű levesbetét. Elméletileg nagyobb áruházakban kapható maceszdara, de ha nem sikerül beszerezni, ne adjuk fel az elkészítését, mert diódarálón ledarálható.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Húslevesekbe ajánlom.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat egy tálban villával felverjük. Hozzáadjuk a vizet, az olvasztott zsírt, a sót és az őrölt borsot. 
  2. Apránként, folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a maceszdarát.
  3. Minimum 1 órára tegyük hűtőbe.
  4. Nedves kézzel formázzunk gombócokat belőle (1 db 55 g legyen). Ebből a tésztából 16 gombóc lesz.
  5. Egy nagy fazék forrásban lévő vízbe tegyünk bele pár gombócot (fele mennyiséget, mert megdagad). Ha a víz újra felforr, vegyük a lángot takarékra és lefedve főzzük kb. 30 percig.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 998
elküldve: 2
receptkönyvben: 235
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: zsidó
elkészítési idő: 30-60 perc
alkalom: hanuka
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

knédli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

240
macesz 115 g
libazsír 6 ek
tojás 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szódavíz 120 ml