Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maceszgombóc Nora Palmer konyhájából

Maceszgombóc Nora Palmer konyhájából
Maceszgombóc Nora Palmer konyhájából
55 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Odavagyok a macesz levesért. Van egy pár étterem a városban, ahol remek maceszt készítenek. De miért is enném étteremben, ha én is el tudom készíteni. Kipróbáltam, és bevált!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A maceszgombócot hagyományosan libaleveshez eszik, de jól illik marhahús- vagy zöldségleveshez is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  pászkát mozsárban vagy egy konyharuhában apróra összetörjük.
  2. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és legalább fél órát hagyjuk pihenni/dagadni, majd diónyi gombócokat készítünk belőle. Érdemes vizes kézzel formázni, de két kanál segítségével is készíthetjük, ha így könnyebb.
  3. Végül levesben vagy csak sima sós vízben kifőzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 440
elküldve: 2
receptkönyvben: 117
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: zsidó
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

levesgombóc, zsidó gombóc levesbe, macesz pászkából

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kemiandi
kemiandi Sat, 2016-12-24 11:51

Örök, megunhatatlan és mindig tökéletes! Ez a legjobb recept, amit valaha találtam! Köszönet érte!

kopitigris
kopitigris Sat, 2013-11-16 09:40

Én személy szerint imádom a macesz gombócot, az én faterom késziti a legjobb macesz gombócot, persze minden szerénység nélkül :).... Ahány...... tudjátok......
De vélrményem szerint macesz por .... az nem ugyanaz...... A PÁSZKA A KOVÁSZTALAN KANYÉR A LÉNYEG!!!!!!!

Nora Palmer
Nora Palmer / Nora Palmer Mon, 2013-06-17 12:11

Szia! Igen. Különböző méretű lapok kaphatóak belőle. Szerintem felesleges készen port beszerezni, mert sokkal finomabb, ha nem annyira homogén a gombóc. Sőt szerintem külön élvezet mozsárban összetörni. :)

Szimke28
Szimke28 Sun, 2013-06-16 12:34

Szió! a pászka a rendes pászka amit az ember bárhol megvehet? csak mert imádom a macesz gombócot, egy ismerősöm hozott izraelből macesz gombóc port, azt csak tojással kellett bekeverni és hát... olyan finomat én még életemben nem ettem :D állítólag olyant itthon nem lehet kapni :( ezért próbálnám ki ezt :)