Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mac 'n' Cheese baconnel

Mac 'n' Cheese baconnel
Mac 'n' Cheese baconnel
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sajtos makaróni, azaz a mac 'n' cheese nem csak az amerikaiak nagy kedvence, hanem az enyém is. Nyilván azért egy kis ropogósra pirított baconnel szeretem még megküldeni a végén, hogy igazán hasson! A legszebb pedig az egészben, hogy kinn a szabadban, akár kempingezés közben is elég könnyen elkészíthető ez a szénhidrát- és kalóriabomba. Nézzétek meg hogyan!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A legegyszerűbb, ha a baconszeleteket előre kisütjük, hogy a végén, mire fogyasztani szeretnénk, már kihűljön picit, és könnyen össze lehessen morzsolni!
  2. Második felvonásban pedig kezdjük el megfőzni a tésztát, ugyanis annyi idő alatt, míg az megfő, a sajtszószunkkal is elkészülünk.
  3. A sajtszószhoz reszeljünk le lehetőleg minél több és sok fajtájú sajtot. A cheddart mondják az alapnak, de szerintem bármilyen sajttal működik, amit szeretünk. A lényeg, hogy mennyiségre jó sok legyen!
  4. Hogy legyen miben megolvasztani a sajtunkat, kell egy besamel szószt készítenünk, ami rém egyszerű. Csak olvasszunk meg vajat, amiben keverjünk el csomómentesen lisztet, és szobahőmérsékletű tejjel addig öntsük fel, amíg a kívánt sűrűségű szószt meg nem kapjuk. Jelen esetben én szeretem, ha kicsit folyósabb a besamel, mert így a sok sajttól a végén nem lesz túl tömör a szószunk, hanem jó folyékony marad.
  5. Sózzuk-borsozzuk, és egy kevés szerecsendiót reszeljünk még a besamel szószba, majd öntsük bele az összes reszelt sajtot. Ebben a receptben én most gruyére, cheddar és pecorino sajtokat használtam, de mint írtam, jöhet bármi!
  6. Keverjük addig, míg az összes sajt megolvad. Majd nincs is más dolgunk, mint a főtt és leszűrt tésztára ráönteni a szószt, és jól összekeverni. Tálalásnál pedig rámorzsolni a sült bacont, és lehet is azonnal fogyasztani!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 759
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Szabadtűz

Mióta szakács: 2017.04.19.
17 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

amerikai sajtos tészta

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

660
makaróni 25 dkg
bacon 5 szelet
gruyére sajt 10 dkg
cheddar sajt 10 dkg
pecorino sajt 5 dkg
finomliszt 1 csapott ek
vaj 2 ek
tej 2 dl
szerecsendió 1 csipet
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint