Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Macskafröccs - meleg tejleves

Macskafröccs - meleg tejleves
Macskafröccs - meleg tejleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkoromban anya sűrűn készített tejlevest. Nagyon szerettük, főleg hideg téli estéken. Már beköszöntött az ősz, és bizony jól esik egy forró leves a nap végén. Megnyugtat, és átmelegít, a tej pedig nyugodt álmot hoz. És édesapám is eszembe jut róla: ő hívja a mai napig a tejet macskafröccsnek. cheeky

hozzávalók / 1 adag

Személyenként

ajánlat

Az általam készített verziót át lehet variálni: mézzel is készülhet, vagy cukorral és vanillin cukorral, igazi vaníliarúddal. És persze fehér liszttel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet vízzel kissé kemény tésztává gyúrjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. A tejet felforraljuk pici sóval, ízlés szerint vaníliával és édesítőszerrel.
  3. A tésztát beledobjuk, és pár percig főzzük, amíg a tészta átfő. Kész is!
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 942
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejleves, tésztás tejleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amurath
Nyulas / Amurath Sun, 2011-10-23 18:35

:-) Macskabenzin, ez sem rossz elnevezés! :-D Nagyon jó tud lenni ez a leves, ahány ház,annyi szokás..És ettől szép és jó a főzőcskézés. Szép napot mindenkinek! Zsuzsa

Krisztia
Krisztia Sat, 2011-10-22 13:55

Ilyet mi is szoktunk csinálni, igaz mi cérnametélttel :) Nagyon szeretjük :)

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-10-22 13:52

Nekem anyukám úgy készítette gyermekkoromban, hogy belereszelte a forrásban lévő tejbe, ami aztán szépen besűrűsödött és olyan nagyon fincsi krémes állaga lett tőle. Csak ő tett a tésztába tojást is. Már gondoltam rá, hogy felrakom, mert eddig csak sós tejlevesekkel találkoztam itt, de megelőztél! Ez az igazi tejleves! :-))

Kat
Kat Tue, 2015-01-13 16:11

Igen, valóban, az én Anyukám is így készítette, ahogy a Tied Timi. Tényleg ez az igazi! Legyen szép a napotok!

334
tej 3 dl
teljes kiőrlésű liszt 5 dkg
vaníliaaroma 1 teáskanál
édesítőszer 1 teáskanál
1 csipet