Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madárfészek-torta

Madárfészek-torta
Madárfészek-torta
100 perc / előkészület: 60 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapom alkalmából készítettem el egyszer a családnak, és hatalmas sikert aratott, mert nagyon szeretjük a répatortát! A bevonatnál kell figyelni a cukor mennyiségére. Ez alapból egy icing recept, amihez sok cukorra van szükség, hogy jó legyen az állaga. De érdemes folyamatosan kóstolgatni, hogy azért az egyéni ízlés is figyelembe legyen véve. De azt megsúgom, hogy amúgy is jó édes tortával van dolgunk. :)

hozzávalók / 10 adag

Piskóta

Krém

Bevonat

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Keverjük össze a lisztet, sütőport, szódaport (pár csepp citromlével felfuttatva), sót, fahéjat és szerecsendiót egy tálban.
  2. Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a cukorral, olajjal és vaníliakivonattal. Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztes keveréket, és keverjük simára a kettőt. Alacsony keverési fokon vegyítsük bele a reszelt sárgarépát, zúzott ananászt és pekándiót.
  3. Öntsük a keveréket 20 cm-es tortasütő-formába.
  4. 180 fokon kb. 40 percig sütjük, tűpróbáig.
  5. A formában hagyjuk kihűlni, mielőtt még levennénk az oldalát. Kihűlés után háromba vágjuk.

Krém

  1. Az 5 egész tojást, 300 g cukrot és 2 evőkanálnyi kakaót gőz felett keményre verjük (30 percig folyamatosan kavarjuk). Hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A 300 g vajat habosra kavarjuk, és fokozatosan hozzáadjuk a lehűlt kakaós krémhez.
  3. Rétegezzük a tortánkat: piskótalap-krém, piskótalap-krém, piskótalap.
  4. A legfelső, borító piskóta közepét kivágjuk, és levesszük, így létrehozva a bemélyedést, ahova majd a cukorkák kerülnek.

Bevonat

  1. Habverővel összekeverjük egy tálban a vajat, a porcukor felét, tejet, vaníliát és az olvasztott tejcsokit. Közepes fokozaton hozzáadjuk a maradék cukrot, minden hozzáadás után kb. 2 percig verve, amíg a krém eléri a kívánt állagot. Keményebb krémről van szó, nem kell lágy, folyós legyen!
  2. A krémet légmentes tárolóba tesszük, és egy éjszakára, de legalább pár órára a hűtőbe tesszük.
  3. Mikor letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és 2/3- át a torta tetejére, oldalára kenjük, szép egyenletesen. A maradékot habkinyomó-zsákba kanalazzuk, amelynek a végén csak kis nyílást vágunk, és ezzel hozzuk létre a kis ágacska-utánzatokat, egyenetlenségeket a torta külsején, minél sűrűbben. A mélyedést szabadon kell hagyni.
  4. Miután elkészült a torta feldíszítése, megtöltjük a mélyedést a színes cukorkákkal, jó bőségesen. A "fészek'' szélére díszmadár-figurákat állíthatunk (nem ehető!).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 490
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

séfike

Mióta szakács: 2017.03.18.
6 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, húsvét, Anyák napja
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaós torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fruzsuli
Fruzsuli Tue, 2020-03-31 13:39

Nekem úgy tűnt, gesztenye van krumplinyomón áttörve...már az ágacskák.

1631
finomliszt 270 g
cukor 150 g
barna cukor 165 g
napraforgó olaj 340 ml
sárgarépa 475 g
ananász 235 g
pekándió 60 g
sütőpor 1 csomag
szódabikarbóna 5 g
fahéj 10 g
szerecsendió 2.5 g
3 g
tojás 3 db
vanília kivonat 2 kávéskanál
tojás 5 db
cukor 300 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 300 g
vaj 450 g
tej 235 ml
vanília kivonat 4 ek
porcukor 500 g
tejcsokoládé 200 g
színes cukorka 2 ek