Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madárfütty -Madártej másképp

Madárfütty -Madártej másképp
Madárfütty -Madártej másképp
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mi családunk valahogy sosem szerette a madártejet, pedig nem sok különbség van a két étel között. Édesapánk imádja a pudingot, így nem maradt más ötlet, ötvözni kellett a kettőt. A madárfütty elnevezés apukánk barátnőjétől származik, ami azóta is viccesen ránk ragadt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk.
  2. A tejet 1 kk sóval felforraljuk, és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk. Egyszerre csak 4-5 darabot, hogy elférjenek egymás mellett. Mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, majd egy jénai tálba lyukacsos kanállal óvatosan kiszedjük, hogy ne törjenek össze. Így tovább, míg az összes hab el nem fogy. A kiszedett habok tetejére rászórjuk a fél cs mazsolát.
  3. A 6 tojássárgájához hozzáadjuk a 2 cs vaníliás pudingport és a vaníliás cukrot, majd ízlés szerint porcukrot vagy kristálycukrot (én nem túl édesszájúként 3 evőkanállal szoktam). Majd pár evőkanálnyit hozzáadunk a felforralt tejből, és csomómentesre elkeverjük.
  4. A kikevert tojássárgáját hozzáadjuk a felforralt tejhez folyamatos kevergetés közben, majd pár percig jól összeforraljuk.
  5. Ráöntjük a már kiszedett habok tetejére, majd hagyjuk kihűlni.
  6. Tálaláskor kakaóport szórunk a tetejére.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 31 947
elküldve: 6
receptkönyvben: 543
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabriella

Mióta szakács: 2010.05.29.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habgaluskák pudingos öntettel

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zselyke24
Zselyke24 Thu, 2015-01-15 17:04

Én meg cukros vízben főzöm ki a habot,így nem úszkál semmi sehol a hagyományos madártejnél!! Jó a recept ki fogom próbálni

Ötödik2013
Ötödik2013 Tue, 2013-04-09 09:41

Ez a sütőben készre sűlt hab, nagyon megfogta a fantáziámat. Alig várom, hogy kipróbáljam. Igen, ettem már (helyesebben nem ettem, mert letettem a kanalat!) - olyan madártejet, amiben úszkáltak a habnak a részecskéi... olyan nyákszerűség...
Jómagam amikor a habokat megfőzöm, utána azon forrón át is szűröm a madártejet egy másik lábosba. A habot külön teszem, vigyázok arra, nehogy bármi is ússzon, aminek nem kellene...
*
De ez a sütős megoldás! TÖKÉLETES! Köszönöm a többiek nevében is!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-11 08:03

Én leegyszerűsitem,főlverem a habot és ráöntöm a forró masszát és egy pár perc múlva szépen ovatosan főlkavarom a habot az aljáról.

Dömi
Dömi / Dömi Sat, 2010-08-07 10:41

Szia!
Én is hasonlóan csinálom a madártejet. Ezek a habkészítési ötletek nagyon jók ki fogom próbálni! Imádom a madártejet, de kakaóval még nem próbáltam!

Vani
vani / Vani Thu, 2010-08-05 11:44

Elkészitetem nagyon finom! Második alkalommal kicsit variáltam rajta megfeleztem a tejet és egyik felét a vaniláspudingal másik felét csoki pudinggal főztem fel és rétegesen öntötem a habra.

m.gaby
Gabriella / m.gaby Wed, 2010-06-02 10:06

A mikro is jó ötlet, nem kell annyit bajlódni akkor a habocskákkal. :) Köszönöm a jó tanácsot!

Mátayné Zsuzsa
Mátayné Zsuzsa / Mátayné Zsuzsa Wed, 2010-06-02 20:49

Kedves Gabi!
Szívesen adnék egy jó tanácsot a madártej,ill.fütty habjának elkészítéséhez,ha elfogadod.Én először felverem a tojásfehérjét kemény habbá.Utána a fehérje mennyiségének megfelelően kevés cukrot adok hozzá,amivel tovább verem.Utána a nagy gáztepsit kibélelem sütőpapírral,és kanállal beleszaggatom a habokat.Jó forró sütőbe teszem,és rövid ideig,(de felügyelet alatt) megsütöm.Akkor nagyon fonom,ha kicsit karamellizálódik a teteje.Próbáld ki,szerintem megéri.

m.gaby
Gabriella / m.gaby Wed, 2010-06-02 10:04

Köszönöm M.Gabi az ötletet, nem is gondoltam rá hirtelen. Mindenképpen kipróbálom :)

Raliz
Raliz Wed, 2010-06-02 09:32

A hab készitésnél én az a taktikát használom hogy a habkupacokat egy tányérra kiszedem és mikroba teszem kb egy 35 mp.-re de nyilván kupacka és mikro függő.

Raliz
Raliz Wed, 2010-06-02 09:31

A hab készitésénél én azt a taktikát használom hogy egy nagy tányérra rászedem a kis hab kupacokat és mikroba rakom kb.egy 35mp.-re de nyilván mikor és kupacka függő is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-02 08:43

Szia!
Hasonló módon készítem én is a madártejet, az ízhatást fokozhatod még azzal, hogy kakaópor helyett rumos-kakaós öntettel locsolod meg. Nagyon isteni, érdemes kipróbálni!

369
tej 2 l
tojás 6 db
vaníliás pudingpor 2 csomag
vaníliás cukor 2 csomag
mazsola 5 dkg
1 kávéskanál
porcukor 3 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek