Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej

Madártej
Madártej
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Ez egy saját recept, amit én krémes állagúra alkottam meg.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Föltesszük a tejet forrni.
  2. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját kikeverjük 4 cs. vaníliás cukorral és ízlés szerinti cukormennyiséggel. A vaníliás pudingport is hozzáadjuk, kevés tejet kiveszünk a forralásra szántból, és csomómentesre keverjük.
  3. Amikor forrni kezd a tej, folyamatos keverés mellett beleöntjük, és egyszer fölforraljuk, készre főzzük.
  4. A tojások fehérjét csipet sóval, 2 cs. vaníliás cukorral kemény habbá fölhabosítjuk.
  5. Vizet forralunk, és amikor forr a víz, egy nagyobb kanál segítségével a tojáshabból galuskákat szaggatunk a vízben. Pár pillanatig mindkét oldalát főzzük. Nagyon gyorsan kész, ezért ne tegyük nagyon tele a habgaluskákkal az edényünket, mert könnyen kifuthat a víz. A habgaluskákat a kész madártejbe rakjuk.
  6. Jól lehűtjük, és fogyasztjuk. Jó étvágyat
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 772
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
133 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habgaluskás desszertkrém

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

563
tej 3 l
tojás 12 db
vaníliás cukor 6 csomag
cukor 120 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
1 csipet