Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej 6. - mikróban készült habbal

Madártej 6. - mikróban készült habbal
Madártej 6. - mikróban készült habbal
30 perc / főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (56)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a nagy gyerekek, felnőttek imádják az édességet! Ezért a kedvükért egy gyors és aránylag kiadós édességet kell készíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, a tojássárgáját annyi kanál cukorral keverjük össze, amennyi a tojás volt. Vanílíás cukorral még gazdagítjuk.
  2. A forrásban levő tejbe öntjük a masszát, és folyamatosan kevejrük. Fél perc főzés után levesszük a tűzről, nehogy a tojás összemenjen. Jénai tálakba öntjük, hogy hűljön.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a mikrohullámú sütő tányérjára kanalazzuk kb. 4-5 db-ot egyszerre. Ezt 1 percig melegítjük, tovább nem, és gyönyörűen megnőnek ,megfőnek a madarak, amiket már tehetünk is a krémmel teli edények tetejére. Gyorsan elkészül és habkönnyűek! Jó étvágyat!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 124 941
elküldve: 24
receptkönyvben: 650
elkészítve: 81/94
Facebookon megjelent: -

szakács

Rendike

Mióta szakács: 2011.04.25.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej madárkái egyszerűen, gyors madártej mikróban készült habbal

Hozzászólások (56)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Sat, 2019-03-02 13:32

Kedves Rendlke!
Milyen jó, hogy a fiataloktól is tanulhatunk itt mi idősebbek 70+-osok is (nem szégyen az) örülök, hogy megosztottad a mikrós készítési módszert! A menyem nagy kedvnce a madártej, sőt a három fiam közül kettő is szereti. A menyem szülinapi meglepetése volt a madártej, díjazta, sok puszit kaptam érte.
Egy apróság, 750 Watton 35 mp-ig mikróztam 8-10 kanálnyi hab galuskát, bár a hab masszív maradt, nem esett össze, - mint a tejben főzés után -, viszont állás után összegyűlt a tálban, 12 fojásfehérjéből készült habnál kb, 1 dl lé, lehet, hogy tovább kellene mikrózni? mondjuk 50 mp-ig.
üdvözlettel: Margó

Anci89
Anci89 Mon, 2017-04-10 10:48

Nekem a hab sosem sikerül. Így sem. Ez van :D Így is szeretem, már megszoktam így, cuki lapos madárral :D

nagyzsu84
nagyzsu84 Sun, 2017-02-12 21:17

Ez volt az első madártej, amit készítettem és garantáltan nem az utolsó! Mesésen könnyű recept és nagyon finom végeredmény. :) Köszönöm!

rendike
Rendike / rendike Thu, 2017-04-13 09:27

Kedves Nagyzsu!
Köszönöm az üzenetet! Remélem azóta már sokszor sikerült elkészíteni :-) Szép napot! Andi

vmzsuzsa
vmzsuzsa Wed, 2016-02-17 19:23

Azt hiszem, akármit írok, csak a többieket ismétlem. Csodálatos ez a mikrózás. Gyors, könnyü megcsinálni, és a hab még finomabb, mintha tejben főzném, és nem kell mosogatni a tejes lábost!!! 800 w-os teljesítménnyel elég volt 20-25 mp, igaz, hogy csak 3 db-ot tettem bele egyszerre, de úgy megnőttek, hogy beterítették a tányért. Nem égett meg. Köszönöm a jó ötletet. Zsuzsa.

rendike
Rendike / rendike Thu, 2017-04-13 09:28

Kedves Zsuzsa!
Nagy örömmel olvasom és örülök,ha gyorsabb és könnyebb a dolog így:-)
Jó készülődést így húsvét előtt!
Andi!

rendike
Rendike / rendike Wed, 2016-02-10 19:06

Kedves NoSalty!

Megtiszteltetés részemről,nagyon szépen köszönöm :-D

Rendvai Andrea

Chocoholic
Chocoholic Wed, 2015-01-21 11:04

Rendi vagy Rendike! Hogy megtanítottál minket szuper könnyű habot készíteni! Éppen tegnap sem sikerült valami jól a hab, ezért néztem körül a receptek között. Köszönjük!!!! Zsu

Pillangó73
Pillangó73 Wed, 2014-05-28 14:22

Kész lett,a hűtőben "pihen". Imádjuk a madár tejet,a férjem és a gyerekek is.Szerintem kevés is lesz ez a két liter tej.Ez a mikrós módszer meg zseniális!Nagyon köszönöm az ötletet,mindig így készítem ezután!!

rozsakatica
rozsakatica / rozsakatica Thu, 2014-05-22 18:09

Hát ez csúúúcs:) 20 másodperc valóban elég a madaraknak , de soha ilyen jól nem sikerült még:) köszi a receptet:)

rendike
Rendike / rendike Fri, 2014-05-23 21:35

Ezek a visszajelzések jó érzésekkel töltenek el :-) Örülök,hogy könnyíthettem a munkátokon :-)

Nensy
Nensy Tue, 2014-03-04 14:13

Hát ez tök jó! Nem hittem, hogy tényleg sikerül. És a hab ízre is ugyanolyan.

hsze
hsze Sun, 2014-02-02 18:33

Zseniális recept!!! Én annyit változtattam rajta, hogy 2 evőkanál étkezési keményítőt is tettem bele, s így sűrűbb állagú lett.

zsuska
zsuska Mon, 2013-09-09 11:55

A legtovább a kihülés tartott :) Már hetek óta azon nyafogtam, h úgy ennék egy kis madártejet Vasárnap este úgy 8 óra körül gondoltam, hogy ép itt ennek az ideje! A párom rosszallóan csóválta a fejét, hogy nem vagyok komlett ilyenkor nekifogni!!
20 perc múlva már újra a szobában voltam...Ő: na mégse csinálod? Én: de hiszen már kész csak hűlnie kell...Álla le!!!:))) Isteni lett és tényleg a mikróban a hab maga a csoda....Köszi!!Zsuzsi

rendike
Rendike / rendike Wed, 2013-09-11 07:01

Ez jó kis meglepi volt! Örülök,hogy sikerült:-)Legközelebb már a párod készíti :-)

rendike
Rendike / rendike Wed, 2012-10-03 07:55

Örülök,hogy jók a visszajelzések:-) Én is imádom a madártejet,így szerintem elég gyorsan elkészül:-) Jó étvágyat hozzá és ajánljátok ismerőseiteknek is ezt a módszert. Rendike

remeny79
remeny79 Wed, 2012-10-03 08:36

ez csak normális,én már minden ismerősőmnek elárultam az új ötletemet,már a fec.-ismerőseim is igy készitit,a "mit eszünk ma" csoport is igy késziti,köszönet az ismerőseim nevében is a szuper 5letnek!!!!!!!!!!! Tünde!

nettunderke
nettunderke Sun, 2012-09-02 22:47

Ezentul nallunk is tobszor lesz madartej; mert a mikrozassal csodalatos habot varazsoltunk. En egy fel csomag vanilia izu pudingport kavartam bele a sargajaba. Koszonjuk!

Nagy Évi78
Nagy Évi78 Fri, 2012-06-22 13:45

Rendike,köszönöm a tippet!!!!Isteni lett és tényleg pompás ötlet ez a mikrózás!!!!Köszii!

Szilviaa
Szilviaa Thu, 2012-06-21 17:19

Megcsináltam én is így a habot. Nekem erős a mikróm, már 30 másodperc alatt olyan tükörtojás szerű lett a fehérje állaga, úgyhogy 15-20 másodperc elég az erősebb mikróknak. Szuper lett! Legközelebb fagyiadagolóval "kanalazom" a habot és akkor szép kis gömbjeim lesznek. Én is így fogom mostmár mindig készíteni. Köszönet az ötletért!

erikamama
erikamama / erikamama Sun, 2012-06-10 14:43

Köszi az ötletet én is kipróbáltam és nagyon finom lett. Nekem eszembe nem jutott volna a mikróba betenni a habot. Szuper ötlet. Köszi még egyszer, üdv Erika!

remeny79
remeny79 Fri, 2012-06-08 11:19

hu én is ma igy kiprobálom,és ha sikerül,akkor mindig igy fogom,köszike az 5letet. Tünde!

remeny79
remeny79 Fri, 2012-06-08 12:53

millió köszönet az 5letért a madarak magukért beszélnek,ép ,hogy nem csicseregnek,köszike még 1!!!! : Tünde!

Gyermely2009
Gyermely2009 Sun, 2012-04-22 08:25

Szuper!!! A habgaluska készítés volt a visszatartó erő,és ahogy a hozzászólásokat olvasom nem csak nálunk.Köszönöm az ötletet!

finis
finis / finis Tue, 2012-01-17 09:36

könnyítés?????????????viccelsz,ez több annál!!!nagyon örültem,hogy jó lett,a párom bolondnak nézett mert hatalmas vigyorral az arcomon az mondogattam:de jóóóóóóóóóó :)))))
mi imádjuk a madártejet,szinte ipari mennyiségben gyártom és most már könnyedén!!!!nem tudom elégszer megköszönni!!!mindíg így fogom csinálni!!!köszikösziköszi!!

finis
finis / finis Mon, 2012-01-16 21:53

én mióta tudok madártejet csinálni (már jó pár éve) mindíg nagy adagokat csináltam 5-8liter tejből,csak télen de azt hetente legalább 1szer.gondolhatod,hogy mire megfőztem a habot mindentől elment a kedvem.de most kipróbáltam a mikrós habot:KÖSZÖNÖM!!!!!!most tökéletes a madártejem!

rendike
Rendike / rendike Tue, 2012-01-17 09:29

Jól indul a napom!Gratulálok a fincsi madártejhez!!!! Ha Te ekkora mennyiséget készítesz, mi is hozzátok megyünk desszertre:-)
Örülök,ha ez könnyítés:-) A héten én is készítek egy adagot,mert kaptam 30db tojást, gondolom,ebből lesz pár madárka!

Norka01
Macko Manci / Norka01 Sun, 2011-11-20 21:45

Nagyon jó ez a mikrós hab!!! Gratulálok!!! Hamar elkészült, nem esett úgy össze mint néha a főzött szokott. Nagyon fini lett! Köszönöm a receptet!

rendike
Rendike / rendike Mon, 2011-07-04 23:16

Bocsánat,nem írtam bele,hogy nem a legmagasabb,hanem a közepes hőmérsékleten érdemes főzőcskézni.A magas hőfok megégeti:-)

visnyoo
visnyoo Mon, 2011-06-27 11:03

..még csak annyit fűznék hozzá, arra figyelni kell, kinek hány wattos a mikrója, pl-ul az enyémben elég neki 35 mp is, mert amit 1 percig hagytam bent, az nagyon "átfőtt" kicsit a tükörtojásra hajazott:-))
Amúgy továbbra is hatalmas 5let:-))
Zsuzsa

visnyoo
visnyoo Sun, 2011-06-26 14:00

..le a kalappal az 5leted előtt:-) épp most csináltam meg, nagyon gyorsan elkészült és még jobb, mint a főzött, ráadásul én is, mint sokan mások a hab kifőzését utáltam mindíg nagyon.. és ez most megoldódott hála Neked:-)))
üdv. Zsuzsa

rendike
Rendike / rendike Sun, 2011-06-26 19:32

Kedves Zsuzsa!
Örülök,hogy ízlett!Az idő sokat számít ezzel pikk-pakk én is kész vagyok. Akár hetente is van kedvem készíteni,remélem ezzel Te is így leszel:-)
Andi

500
tojás 8 db
tej 2 l
cukor 8 ek
vaníliás cukor 1 teáskanál