Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej 7. - epres

Madártej 7. - epres
Madártej 7. - epres
65 perc / előkészület: 45 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A madártejet nagyon szeretem, úgyhogy gondoltam, kipróbálom ezt az újítást. Nagyon finom lett. Stahl Judit receptje.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliarudat félbevágjuk, majd a tejjel felforraljuk. 20 percre félretesszük (hogy a tej átvegye az aromát).
  2. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, robotgépben pürésítjük, és összekeverjük a tej egyharmadával.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket félkeményre verjük, belekeverjük a cukrot, és kemény, fényes habbá verjük.
  4. A vaníliás tejet felforraljuk. Ha már forr, lejjebb vesszük a lángot. A cukros tojáshabból evőkanálnyi galuskákat szaggatunk, amiknek mindkét oldalát 1-1 percig főzzük a tejben (ne egyszerre tegyük bele az összes galuskát, csak amennyi belefér).
  5. Az epres turmixot a vaníliás tejhez öntjük.
  6. A tojássárgájákat, a mézet és a lisztet egy kevés epres-vaníliás tejjel összekeverjük.
  7. Ezt hozzáadjuk az epres-vaníliás tejhez. Alacsony lángon, kevergetve besűrítjük.
  8. Egy tálba átöntjük, ráültetjük a galuskákat, majd ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 451
elküldve: 1
receptkönyvben: 146
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres krém tojáshabbal, epres édesség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

273
tej 1.25 l
vanília 1 db
eper 30 dkg
tojás 4 db
cukor 5 dkg
méz 10 dkg
finomliszt 2 dkg