Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej ahogy én készítem

Madártej ahogy én készítem
Madártej ahogy én készítem
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

EZ A KLASSZIKUS MADÁRTEJ! AMI PUDINGGAL KÉSZÜL, AZ NEM KLASSZIKUS! Sokunk kedvence, úgy gondolom... mi kizárólag ezt a klasszikus változatát imádjuk... nyáron hűsít, máskor pedig egyszerűen isteni édesség! Amellett, hogy nagyon finom, még egyszerű is... aki még nem próbálta, ne hagyja ki! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk ketté, két edénybe.
  2. A sárgákat a cukrokkal, vanília aromával keverjük habosra, ha kell, kevés tejet öntsünk hozzá, jól kavarjuk így is össze, hogy önthető legyen.
  3. A tejet forraljuk föl (a csipet sóval) egy nagyobb lábasban, s a kemény habbá vert fehérjékből vizes kanállal a tej tetejére a kis halmokat eresszünk bele, kevés idő után fordítsuk meg a habgombócokat, s ha megfőtt (2-3 perc kell hozzá), szedjük ki egy tálba. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a hab.
  4. Ezután öntsük hozzá állandó kevergetés közben a kikevert tojásos-cukros anyagot, néhány percig forraljuk össze állandó keverés mellett.
  5. Ezt követően vegyük le a tűzről, öntsük át a végső edénybe, amiben tárolni fogjuk, a megfőtt habgombócokat rakjuk vissza a tetejére, s hagyjuk kihűlni, majd lefedve helyezzük hűtőszekrénybe, hogy jól lehűljön, s itt tároljuk majd - ha marad! :)
  6. Ha jól kihűlt, tetszés szerinti tálkákban, tányérokban tálaljuk! 2-3 napig fogyasztható, de tutira nem lesz ideje elállni eddig, mert olyan "kérek még" desszert, így pillanatok alatt elfogy! :)
  7. Természetesen lehet duplázni is a mennyiségeket, személytől függően! Felezni nem érdemes! :)
  • elkészítettem: 35 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 71 834
elküldve: 4
receptkönyvben: 99
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

madártej, habgaluskás édesség, tejes tojásos desszert, klasszikus madártej

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Martini71
Martini71 Mon, 2016-04-18 10:42

Tényleg nagyon finom, és én is meglepődtem a pudingporos változat "klasszikus" elnevezésén :D Utána találtam meg a te receptedet. Dupla adag is pillanatok alatt elfogyott, szóval a habgaluska három napos állapotát nem volt esélyünk leellenőrizni :D :D

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Wed, 2016-07-27 11:27

Örülök neki, hogy rátaláltál a receptemre, s hogy nem volt esélyük a habgaluskáknak a 3 napos tesztelésre! :D Ez Nálunk úgy történt egyszer, régen, hogy le tudtuk tesztelni :D - ezért mertem írni, így semmi baja nem lesz -, hogy elfelejtettük, maradt még belőle egy kevés - az is kétszeres adag volt -, s mikor észrevettük a hűtőben, sorsoltunk, ki eszi meg! :D Természetesen, aznap készítettem újabb adagot! :) Másnap el is fogyott, szándékosan készítettem két napra valót, s nem felejtettük el! :D KÖSZÖNÖM A VÉLEMÉNYED!!!

bali5
bali5 Fri, 2015-09-25 13:02

Valóban, ez legalább eredeti. Sok klasszikust átdolgoznak v. leegyszerüsítenek porokkal; ami így más lesz.

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2015-09-20 14:19

EZ A KLASSZIKUS MADÁRTEJ!!!! A pudingosnak, a klasszikus jelzőhöz semmi köze!!! Az már egy változata, biztonsági elkészítése!!! Nem is értem az embereket! :) Ennek a habja kemény, nem "plöttyedt", s még másnap, ha marad, még harmadnap is ugyanolyan kemény!!!! Sem alakját nem változtatja meg, s nem megy össze!!!! ISTENI ÍGY, EZ AZ EREDETI, ÖRÖK KLASSZIKUS!!!

433
tej 1.5 l
cukor 10 ek
tojás 5 db
vaníliás cukor 4 csomag
vaníliaaroma 1 teáskanál
1 csipet