Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej csokoládéöntettel

Madártej csokoládéöntettel
Madártej csokoládéöntettel
35 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az édesanyámtól tanultam meg madártejet készíteni, gyakorta volt nálunk vasárnapi desszert. Én már fejlesztettem rajta, és sokféleképpen elkészítettem már. Ebből adok közre egy kis ízelítőt.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 citrom viasszal kezelt reszelt héja
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 rúd vanília
  • 6 tojás
  • 1,5 l tej
  • 3 ek étkezési keményítő

A csokiöntethez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a fele cukrot.
  2. Közben 1,3 l tejet felforralunk, a kikapart vanília magjával és a vaníliával.
  3. Lukacsos szedőkanállal több részletben nagy habgaluskákat teszünk bele, mérsékeljük a hőt. Két perc után megfordítjuk, újabb 1 percig főzzük a habot, majd szűrőkanállal tálcára szedjük. 3-4 galuskánál többet ne tegyünk egyszerre a tejbe, mert amikor megnőnek, már nem férnek el egymás mellett.
  4. Közben a sárgájához adjuk a maradék cukrot, és habosra keverjük.
  5. Beleszórjuk a keményítőt és a citromhéjat is, hozzáöntjük a félretett 3 dl tejet, csomómentesre keverjük.
  6. Amint kifőtt az összes habgaluska, állandó keverés mellett, lassan a forró tejbe csurgatjuk a tojássárgájás elegyet. Mérsékelt hőn felforraljuk, mindig kevergetjük, majd rögtön elzárjuk alatta a hőt, nehogy túlhevítsük.
  7. Hagyjuk kihűlni, és adagoljuk vízzel kiöblített tálkákba, majd a habgaluskából is ültessünk a tetejére.
  8. A csokoládét megolvasztjuk gőz felett 2 dl tejszínnel, és 2 ek puha vajjal. Sima krémmé keverjük, és egy pici rummal is ízesítjük.
  9. A galuskákra csorgatjuk, és a hűtőben jól lehűtjük.
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 439
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej, csokiöntetes madártej, madártej rumos csokoládéöntettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!