Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej Glaser konyhájából

Madártej Glaser konyhájából
Madártej Glaser konyhájából
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A desszertet tálalás előtt megszórhatjuk aranybarnára pirított mandulapehellyel is.

hozzávalók / 2 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadunk 1 ek cukrot. A vaníliarudat kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, és mindkettőt a tejhez adjuk. Felfőzzük.
  2. A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Apránként hozzáadunk 1 ek cukrot.
  3. Hideg vízbe mártott evőkanál segítségével a habból galuskákat formázunk, és a fövő tejre rakjuk. Kb. 3 percig főzzük, majd a galuskákat megforgatjuk, és további 3 percig főzzük.
  4. A galuskákat szűrőkanál segítségével kiszedjük a tejből, és hűlni hagyjuk.
  5. A tojássárgákat elkeverjük 2 ek cukorral, apránként hozzáadjuk az átszűrt tejet, amiben a galuskák főttek, visszaöntjük a lábasba, és lassú tűzön állandó keverés mellett felforrósítjuk, míg a krém elkezd sűrűsödni (a krémnek nem szabad főnie). A krémet hidegre tesszük.
  6. A kihűlt vaníliakrémet osszuk tálkákba, tegyük rá a megfőtt habot. Jól lehűtve tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 476
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

retró édesség

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

258
tej 400 ml
vanília 0.5 db
cukor 4 ek
tojás 2 db
1 csipet