Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej Helga konyhájából

Madártej Helga konyhájából
Madártej Helga konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az amarántlisztes fonott kalácsomnál megmaradt tojásfehérjéket használtam fel a család nem kis örömére. A kalács mellé mennyei volt.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és a cukrot.
  2. 1,8 l tejet felforralunk a felvágott vaníliarúddal, beletesszük a pudingport és a mazsolát. Készre főzzük.
  3. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, és megint keményre verjük.
  4. Egy lábosban 3 dl tejet felforralunk, és beletesszük kanalanként a tojáshabot. Mindig csak 4-5 kanállal, mert megnőnek, majd megfordítjuk. Kivesszük egy mély tányérba. Addig folytatjuk, míg el nem fogy a hab.
  5. A maradék tejet belekeverjük a madártejünkbe, majd ráhelyezzük a habokat.
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 73 947
elküldve: 12
receptkönyvben: 334
elkészítve: 22/27
Facebookon megjelent: 2

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habos madártej, mazsolás madártej, vaníliás madártej

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-11-10 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.11.09. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Lászlóné Varró
Lászlóné Varró Sun, 2014-11-09 19:51

Teljesen igaza van az előző hozzászólónak még akkor is ha csak a maradék tojásfehérjét akarták hasznosítani !! Akkor a recept kapjon egy "hamis madártej" nevet. Ha egy laikus ennek a recept alapján készíti el az igazi madártejet hát nagyot fog koppanni !!! Nagyon szeretem ezt az oldalt de nem szeretem az átveréseket aki otthon van a konyhában az rögtön észre veszi de aki először készítene madártejet annak ez nagy átverés !!!!!

Artemisz
Artemisz Thu, 2015-01-15 02:33

Atyaég, bolhából elefánt... Az elején a sztoriban minden ott van, és nem is rossz ötlet maradék tojásfehérje felhasználásához.
A laikusok is tudják, hogy a madártej egész tojásból készül, de ha mégsem, és a fenti recept alapján készítik el, akkor mi történik? Nem forog tovább a Föld?

efera
efera Sun, 2014-11-09 14:48

Nos, ennek igazából semmi köze a madártejhez! Ahhoz ugyanis csak tojás és tej, vanília v. vaníliás cukor és cukor kell, esetleg lehet pici reszelt citromhéj ízesítésnek, de ez már bocs vaníliás puding hígabbra főzve habbal. Egyébként ugye ha már úgyis vesz tojást a habhoz, mit csinál a sárgájával, ha nem azzal főzi fel a tejet sűrűre?

mira1
Helga1 / mira1 Sun, 2014-11-09 15:42

Ha a story-t elolvasta volna, láthatná, hogy miért így készült ez a "madártej". Mivel így a maradék tojásfehérjét használtam fel. Üdvözlettel: Helga

mira1
Helga1 / mira1 Sat, 2013-03-23 16:28

Szia Tinka! Nagyon szívesen, örülök, hogy sikerült. Teflon bevonatú lábost használok, különben tényleg az a gondom volna nekem is. Mindkettőt abban készítem, így nem érhet meglepetés és könnyű tisztítani is. Üdv: Helga

Tinka0613
Tinka0613 Sat, 2013-03-23 15:45

Üdv! Köszönöm a receptet, életemben először készítettem ilyet, de isteni lett, mindenki örült neki.
Egyetlen kérdésem lenne... Az, hogy amíg a tojáshabot főzöm, a tej iszonyatosan oda ég. Ez ellen van valami ötlet esetleg, vagy ez törvényszerű?
Előre is köszönöm! Tinka

381
tej 2.3 l
vaníliás pudingpor 2 tasak
cukor 6 ek
vanília 0.5 db
mazsola 10 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 1 ek