Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej Jahintól

Madártej Jahintól
Madártej Jahintól
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus, francia eredetű desszert, nyáron jéghidegen, de az év bármely szakában nyerő.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szétválasztjuk a tojásokat.
  2. A fehérjét habbá verjük 5 dkg cukorral, csipet sóval, közben felforraljuk a tejet.
  3. A habot evőkanállal kiszaggatjuk, a tej tetejére tesszük, majd mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük.
  4. A habgaluskákat kiszedjük, félretesszük hűlni.
  5. A maradék cukorral és a vaníliarúd belsejével alaposan kikeverjük a tojássárgákat.
  6. Kiveszünk 1 dl tejet, megvárjuk, míg lehűl, hozzáadjuk a kikevert sárgához, majd fokozatosan adagolunk hozzá a meleg tejből, végül visszaöntjük az egészbe, és folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  7. Kiöntjük egy szép üvegtálba, megvárjuk, míg kihűl, rátesszük a habokat.
  8. Hűtőhidegen tálaljuk. Ha nem vagyunk elégedettek a sűrűségével (tojások nagysága), 1-2 dkg liszttel sűríthetjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 420
elküldve: 1
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habgaluskás édesség, tejes desszert tojáshab galuskával, vaníliás madártej

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

447
tej 1 l
tojás 6 db
cukor 20 dkg
vanília 3 db
1 csipet
finomliszt 1 dkg