Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej Katharosz konyhájából

Madártej Katharosz konyhájából
Madártej Katharosz konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

RETRO KEDVENC!!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját elkeverjük egy kevés tejjel, a kétféle cukorral és a pudingporral, a mazsolát megmossuk és forró vízbe áztatjuk, a tejet tűzre tesszük, a vaníliával ízesítjük és felforraljuk.
  2. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd cukorral ízesítjük.
  3. A gyöngyözve forró tejbe egy hideg vízbe mártott evőkanállal galuskákat szaggatunk, de egyszerre csak párat tegyünk bele, mivel a főzés alatt megnőnek a habok. Kb. fél perc után megfordítjuk őket, és megfőzzük a másik oldalán is. Ezután egy szűrőkanállal kiszedjük, és megfőzzük az összes habot.
  4. A tejhez hozzáadjuk a leszűrt mazsolát, lehúzzuk a tűzről, és a tojásos, pudingos masszát egy habverővel belekeverjük, majd rövid időre visszatesszük a tűzre.
  5. Ezután egy hőálló tálba öntjük, rátesszük a habokat, és lehűtjük. Tetejét csokireszelékkel díszítjük. Jól lehűtve tálaljuk. A mazsola elhagyható, de mi így szeretjük.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 855
elküldve: 2
receptkönyvben: 54
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliás mazsolás madártej, pudingos madártej

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

485
tej 1.5 l
cukor 6 ek
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliás pudingpor 1 ek
tojássárgája 6 db
tojásfehérje 6 db
cukor 2 ek
étcsokoládé 3 dkg