Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej krém habbal

Madártej krém habbal
Madártej krém habbal
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az unokáim, de még a felnőttek is szívesebben eszik ezt a krémet, mint a pudingot vagy a madártejet. A cukor mennyiséget emelhetjük, így nem nagyon édes.
Gyors és egyszerű krém. Főleg kezdő háziasszonyoknak ajánlom.

hozzávalók / 6 adag

A madártejhez

A habgaluskákhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 l tejet felteszünk forrni, a tojások sárgáját a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, simára kavarjuk, apránként hozzáadjuk a maradék fél liter tejet.
  2. Ha csomómentes, rátöltjük a forrásban lévő tejre, és csendes lángon addig kavarjuk, amíg buzogni kezd. 4-5 perc után levesszük a lángról, rászórjuk a vaníliát, időnként belekavarva hagyjuk kihűlni.
  3. Felteszünk egy liter vizet forrni. A tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, fokozatosan hozzáadva a porcukrot.
  4. Evőkanállal egy széles lábosba a habból galuskákat szaggatunk, majd a forrásban lévő vizet beleöntjük, nem a habra, hanem mellé, és lefedjük. A fedőt nem emelgetjük, hagyjuk kihűlni a vizet. Amire kihűl a krém, a hab is megpárolódik és nem esik össze.
  5. A krémet tálkákba töltjük, szórhatunk bele vágott vagy reszelt csokit, villával rárakjuk a habot. Ízlés szerint díszíthetjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 786
elküldve: 4
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiki Piroska

Mióta szakács: 2010.09.12.
222 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej habgaluskával, tejszínes madártej, tejszínes krém tojáshabbal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-02-02 05:01

Drága Piroska!
Gyönyörű a fotón is ez a madártej variáció, gondolom isteni finom lehet! Ki kell próbálnom, mert a nagyobbik lányom kedvence a klasszikus madártej... csak ő szereti a családban, de valószinű azért, mert mikor Őt vártam, akkor millió adagot készitettem és ettem.... ;)
Puszillak, kellemes hetet, Torma :)

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-02-02 05:22

Piroska! Azt elfelejtettem emliteni, hogy nagyon különlegesnek tartom a tojásfehérje hab főzését...egészen új nekem! T:)
ui; az a szó is teszett, hogy "buzog"...tudom, mit jelent, olyan jo kis izes, magyar szó!!!

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-02-02 08:17

Drága Torma!
Köszönöm szépen. Te mindig olyan aranyos vagy. A hab készítését már önálló receptként is beküldtem régebb. Gyümölcs levesekre és krémekre is szoktam készíteni. Ez a krém egyszerű kis recept, olyankor szoktam készíteni amikor kevés időm van, na meg nyáron jól behűtve. Puszi: Piroska

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2013-02-01 09:54

Nagyon szep ez a foto, finom is lehet, a krem. Jo otlet, a madartejnek ez az unnepi valtozata. Udv. Veronika

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-01-31 16:33

Gyönyörű, ízléses kép, biztosan nagyon finom ez a variáció. Ki fogom próbálni dupla mennyiséggel, mert nagy madártej rajongók vagyunk, remek ötlet:) Köszi a receptet! Üdv, Gabi

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2013-01-31 18:38

Köszönöm szépen kedves Gabi. Szoktam én is dupla adagot készíteni. Könnyű és gyors a készítése. Üdv. Piroska

327
tej 1.5 l
tojássárgája 2 db
cukor 10 dkg
tejszínízű pudingpor 1 csomag
vanília 0 ízlés szerint
étcsokoládé 5 dkg
tojásfehérje 2 db
porcukor 3 dkg