Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej pohárkrém

Madártej pohárkrém
Madártej pohárkrém
17 perc / előkészület: 15 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hetek óta motoszkált bennem a vágy, úgy ennék egy kis madártejet. Egyik reggel felkerekedtem, és el is készítettem. Éppen meghűlt a poharakban, és már el is fogyott, mire kettőt pisloghattam volna.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet, a tejszínt, az édesítőt, a vanília kikapart magjait és a citromhéjat egy lábasban felforraljuk.
  2. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk 5 percre.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Közepes kanállal szaggatva, adagonként a forró tejbe szaggatva, fél-fél perc alatt mindkét oldalát megpároljuk, majd szűrőbe szedjük.
  4. A tejszínes tejhez hozzáadjuk a tojások sárgáját és a kicsavart zselatin lapokat, és habverővel addig kevergetjük, míg pudingszerű állaga lesz.
  5. Poharakba mérjük, hűvös helyre tesszük kihűlni. Utána a galuskákat is ráhelyezzük, fogyasztásig hűtőben tároljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 085
elküldve: 0
receptkönyvben: 44
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej, poharas madártej, madártej desszert pohárban

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

324
tej 4 dl
habtejszín 4 dl
erythritol 50 g
vanília 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
tojás 3 db
lapzselatin 2 db
1 csipet