Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej sült habbal

Madártej sült habbal
Madártej sült habbal
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyermekkori kedvencem. A habja pillanatok alatt elkészül, tömör és nem esik össze. A férjem imádja, általában nem éri meg a másnapot. 

hozzávalók / 4 adag

A madártejhez

A habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A madártejhez

  1. A tejet feltesszük melegedni egy nagyobb lábasban. Pár csepp vizet tegyünk az edény aljára, hogy ne kapjon le a tej.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
  3. Amikor a tej már langyos, lehúzzuk a tűzhelyről, és szépen belecsorgatjuk a cukros tojássárgáját, közben pedig folyamatosan kevergetjük. Fontos, hogy ne forrjon a tej, mert akkor összekaphatja a sárgáját. Felforraljuk és félretesszük.

A habhoz

  1. A tojásfehérje legyen szoba-hőmérsékletű, mert így több hab lesz belőle. Pár csepp citromlevet (esetleg ecetet) hozzáadunk és elkezdjük alacsony fokozaton keverni. Sót NE tegyünk bele, nem lesz sem több hab, sem keményebb. Amikor már kicsit habos, felvesszük a fokozatot.
  2. Amikor már szép fehér habos, tojásfehérjénként egy evőkanál porcukrot adok hozzá, és keményedésig keverjük. Ne keverjük túl, mert összeesik a hab. Ha mégis megtörténne, adjuk hozzá egy plusz fehérjét, és szépen helyre fog állni.
  3. A sütőt légkeverésen, 220 C-ra melegítjük, és egy tepsiben, vizes evőkanál segítségével halmocskákat készítünk. Kb. 2 cm-et hagyjunk ki közöttük, mert meg fognak dagadni és akkor összesülnek.
  4. A habocskákat 5 percre a sütőben helyezem úgy, hogy a sütő ajtaját résre nyitva hagyom.
  5. Szép barnára sütjük őket. Kicsit hagyjuk pár percig a lekapcsolt sütőben állni teljesen nyitott ajtónál, nehogy a hőmérséklet különbség miatt hirtelen összeessenek. Ezután beletesszük őket az alaplébe. Legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 018
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Cochonrouge

Mióta szakács: 2016.07.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

madártej, madártej hab, habgaluska

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

489
tej 1.5 l
cukor 15 dkg
tojássárgája 4 db
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 4 db
porcukor 4 csapott ek
citromlé 1 kk