Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej szelet TraRita módra

Madártej szelet TraRita módra
Madártej szelet TraRita módra
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta megvan ez a receptem, igaz, nem tudom, kitől származik. Gyermekeim kedvence :). Hosszú idő után ma ismét elkészítettem családom nagy örömére. Mondta is a férjem, hogy ez a süti nem hagyja nyugodni az embert, amíg van a tálcán. :) Egész délután nyitódott a hűtőajtó :D.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Simára keverjük a sárgájákat a cukorral, a liszttel,beletesszük a zselatinport, a tejhez adjuk majd sűrűre főzzük, és kihűtjük.
  2. A tojásfehérjékből kemény habot készítünk, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, végül a lisztet is beletesszük.
  3. Papírral bélelt tepsibe öntjük, és megsütjük.
  4. A fél cs margarint és a 15 dkg porcukrot habosra keverjük.
  5. A főzött krémet összekeverjük a margarinossal, és rákenjük a tésztára.
  6. A tejszínből habot készítünk, majd a krém tetejére tesszük.
  7. A habra tetszés szerint mogyorót, csokit szórhatunk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x36 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 37 067
elküldve: 20
receptkönyvben: 743
elkészítve: 19/36
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes-krémes sütemény, madártejes süti

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vikasz
vikasz Sun, 2014-03-16 16:12

Isteni ez a süti! Az egész család odavolt érte. :)

fnoemi
fnoemi Mon, 2013-07-22 12:58

Köszi a receptet, megsütöttem, és párom (és a többiek is, mert névnapra is vittem belőle egy méteres kíséretében), el volt ragadtatva tőle. Kicsit féltem először, hogy a tésztájába nem kerül tojássárgája, de azt mondta párom, ritka finom süti. :)
Üdv, Noémi

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2013-07-23 08:12

Szia Noémi!

Nagyon örülök a sikerednek! :D Tényleg ritka finomnak lehet nevezni, igaza van a férjednek! És egyszerű is.

Üdv: Rita

kotnyeles
kotnyeles Thu, 2013-06-06 09:33

Szia!
Jó, hogy kb a 40. olvasásra felfedeztem: sütési idő 20 perc. Most már nyugodtan nekilátok.
Üdv, Marcsa.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2013-06-06 20:49

Marcsa!
A 20 perc csak körül belüli idő! Ez függ sütőtől is! Biztos ami biztos, nézd meg a tésztát többször is! És bocs, hogy nem válaszoltam még az előző leveledre! :)
Üdv: Rita

kotnyeles
kotnyeles Tue, 2013-06-04 12:59

Szia Rita!
Köszi ezt a "Madártejes álom" receptet, isteni finom!! :) Kétszer sütöttem meg és még sokszor fogom.
Meg tudnád mondani, kb hány percig sütöd a lapot? Először a recept szerint sütöttem (szerintem túl sokáig), kicsit szivacsos lett, utána rendes piskótát sütöttem, úgy tökéletes volt, viszont tojás-pazarlós, mert maradt egy csomó tojásfehérjém. Segíts, légyszi, ne toporogjak a tűzhelynél: kivegyem-ne vegyem-összeesik-száraz lesz...
Köszi előre is, üdv: Marcsa.

pumag
pumag Mon, 2012-05-28 18:41

Szombaton megsutottem,nagyon finom volt,gyorsan el is fogyott.Koszi a receptet.:-)

paxylady
paxylady Sat, 2012-03-24 21:27

Szia Rita!
Gratulálok, nagyon tetszenek a sütijeid, igazán mutatós és gusztusosak!
Milyen tejszint használsz, ami növényi eredetű és nem hulala.
Köszi

Adrien
Adrien Tue, 2012-01-17 01:25

Sziasztok!
Nekem még sosem kellett zselatin a krémhez, mindig megállt a nélkül is.
Fantasztikusan madártej íze van... :-)

Boribon
Boribon / Boribon Mon, 2011-08-01 02:43

O, Rita, a te gyonyoru sutijeid! En se tudnek nekik ellenallni... Egy kerdesem van (nekem ez a vesszoparipam): a tejszin nem esik ossze a tetejen?

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2011-08-01 07:06

Szia Boribon! :)

Köszi szépen! Nem esik össze a tejszínhab a tetején.Igaz ez növényi tejszín, napokig is eláll. ( nem Hullala!! ). Ha hagyományos habtejszínből készíted, akkor tegyél bele fixálót( Dr. Oetker).
Szép napot!
Üdvözlettel: Rita

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2011-07-31 18:58

Kedves Rita !
Most elutazunk, de szerintem hamarosan elkészítem. A gyerekeim biztosan szeretni fogják,
mert a madártejet is imádják! Nagyon mutatós is.Jó éjszakát ! Üdv: Anci

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2011-07-31 18:39

Szia Anci!

Nagyon finom süti! A tojásos krémek nekem nagy kedvenceim, igazán remek az ízük:)
Nem fogsz csalódni ha elkészíted!
Üdv: Rita

Makka
Makka / Makka Sun, 2011-07-31 18:20

Szia!

A zselatint pontosan mikor és melyik részhez kell keverni? A főzött krémhez?

Köszi előre is!

1250
tojásfehérje 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 evőkanál
tojássárgája 8 db
porcukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
zselatin 0.5 teáskanál
tej 4 dl
margarin 12.5 dkg
porcukor 15 dkg
habtejszín 5 dl