Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártej ullmann konyhájából

Madártej ullmann konyhájából
Madártej ullmann konyhájából
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem találtam rá sehol az igazán finom madártej receptjére. 3-4 könyvből, és néhány jó tipp alapján kikísérleteztem a sajátomat. Sokszor készítem, és mindig hamar elfogy! :-)

hozzávalók / 4 adag

A krém elkészítése

A madárkák elkészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

A krém elkészítése

  1. Válasszuk ketté a tojásokat. Egy nagyobb tálba a fehérjét, kisebbe a sárgájákat.
  2. A tojássárgájához adjuk hozzá a vaníliás pudingport. [Mi azt szeretjük, ha krémesen lágy az öntet, ezt pedig biztosabban elérjük, ha nem csak tojást rakunk bele, hanem egy kevés krémport is.] Keverjük simára (én mindig habverőt használok). Ezután adjunk hozzá 1-2 dl tejet, keverjük homogénre.
  3. Forraljuk fel a maradék tejet a csipet sóval, és mérjük ki a cukrot. A cukorhoz keverjük hozzá a vaníliás cukort is. Hidd el: nem kell bele több cukor!
  4. Ha forr a tej, akkor adjuk hozzá (gyors keverés mellett) a tojássárgájás keveréket, majd folyamatos kevergetés mellett főzzük sűrűsödésig a krémet. Amikor már sűrűsödik, adjuk hozzá a cukorkeveréket is. Ne főzzük sokáig, amint elkezd sűrűsödni és kicsit bugyogni, tegyük félre és kevergessük még, hogy elkezdjen kihűlni.
  5. A legfinomabb, ha teljesen hidegre kihűtjük. Fontos, hogy hűlés közben folyamatosan (5-10 percenként) alaposan keverjük át a habverővel. Egyrészt így gyorsabban hűl, másrészt elérjük, hogy lágy és krémes, ne pedig géles állagú legyen.

A madárkák elkészítése

  1. Egyből azután, hogy a tojásokat kettéválasztottuk, adjuk hozzá a fehérjéhez a csipet sót és a kristálycukrot. Hagyjuk állni addig, amíg a krémet elkészítjük.
  2. Robotgéppel verjünk igazán kemény, törős habot a keverékből.
  3. Egy lapostányérra kanállal vagy nyomózsákkal formázzunk tetszőleges halmokat a habból. Legyen 1-1 cm hely a habgaluskák között.
  4. Tegyük mikrosütőbe a tányért: maximális teljesítményen, 50 másodperc alatt elkészül. Ismételjük ezt addig, amíg van habunk.
  5. Így hamar elkészülünk, és finom, habos, soha össze nem eső, szép madárkákat rakhatunk a krémbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 2 540
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

ullmann

Mióta szakács: 2019.01.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliakrémes habgaluskák

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

364
tej 1 l
tojássárgája 5 db
cukor 66 g
vaníliás pudingpor 1 ek
vaníliás cukor 2 csomag
1 csipet
tojásfehérje 5 db
cukor 2.5 ek
1 csipet