Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártejes mákos guba

Madártejes mákos guba
Madártejes mákos guba
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Unalmas volt már a sima mákos guba, ezért akartam valami újat kipróbálni. 

hozzávalók / 6 adag

A mákos gubához

A krémhez

A habhoz

ajánlat

Mindenkinek. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejet, az olvasztott margarint, a tojássárgákat, a cukrot, a mazsolát, a citromhéjat és a mákot összekeverjük, és ráöntjük a karikára vágott kiflire.
  2. Jól összeforgatjuk, megvárjuk míg a kifli felveszi a folyadékot, és egy kivajazott tepsibe enyhén belenyomkodjuk.
  3. 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a hozzávalóból sűrű krémet főzünk, kihűtjük, és a 15 dkg margarinnal jól kikavarjuk.
  5. Ezt simítjuk a mákos guba tetejére, majd az egészet bevonjuk a gőz fölött keményre vert habbal.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 22x37x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 47 130
elküldve: 96
receptkönyvben: 1 147
elkészítve: 23/57
Facebookon megjelent: 2

szakács

Klarixa

Mióta szakács: 2012.04.29.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mákos guba kocka, habos mákos szelet, krémes kocka mákos guba alappal

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

reni90
Reni90 / reni90 Sun, 2016-02-28 10:30

Szia! A kifliről érdeklődnék, a hagyományos kifliből rengeteg a 12 és azért sós is. Pontosan milyen kiflire gondolsz? Előre is köszi a választ. Üdv

klarixa
Klarixa / klarixa Mon, 2016-02-29 11:16

Kedves Reni90. Normál, hagyományos kifli kell hozzá. Nem sok a 12 db, de nyugodtan próbáld ki féladaggal. Szép napot neked. :)

andika217
andika217 Mon, 2014-10-20 14:47

Nagyon finom! Egy kérdésem lenne, igaz a citrom leve is a mákos guba hozzávalóinál van felsorolva, a leírásnál meg csak a citrom héja van megemlítve, a levét hova kell hozzáadni? Én a krémhez kevertem.

klarixa
Klarixa / klarixa Mon, 2014-10-20 16:25

Szia andika217. Az tényleg kimaradt elnézést érte. Én a mákos gubához raktam, de a krémbe is biztos finom, és remélem nem lett túl citromos miatta.

andika217
andika217 Mon, 2014-10-20 18:34

Nem, mert nem is egy egész citrom levét adtam hozzá, de akkor legközelebb jó helyre kerül majd :) Így is nagyon finom! Ez az egyik kedvenc!

Kovács Kató
Kovács Kató Sun, 2014-05-11 00:59

Megcsináltam és valami fenomenális!!!!N agy sikere volt a családomnál.Nagyon jó recept.

Gabriella111
Gabriella111 Sun, 2013-08-11 10:24

,,,na és a krém hozzávalóinak részletes leirása??? vagy vak vagyok??:)Annyit látok: A krémhez:

semmi több......

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sun, 2013-08-11 12:10

Kedves Gabriella111!
A hozzávalók felsorolása mellett jobb oldalt van egy szürke csúszka, azzal lehet lejjebb gördíteni a felsorolást.
Üdv:
Kata

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2013-01-07 10:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.01.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

narandin
narandin Sun, 2013-01-06 13:59

Ezt a receptet én találtam ki, még a nevet is én adtam neki.Két étel illetve sütemény keresztezése ez, a mákos gubáé, és a madártej szeleté.Ez lenne a sztori.
Itt a torta szó le lett hagyva belőle, de egyébként szóról szóra megegyezik.Egy másik receptes oldalra töltöttem fel T.Istvánné néven...
Üdv! Trungel Isvánné

klarixa
Klarixa / klarixa Mon, 2013-01-07 11:00

Kedves Narandin. Nagyon szuper édességet találtál ki, gratula. :) Én soha nem írtam, hogy én találtam ki a receptet, de ezt a Madártejes mákos gubát én készítettem, én fotóztam, én raktam fel. Szép napot neked. :)

klarixa
Klarixa / klarixa Thu, 2012-09-27 21:23

Kedves Györgyi. Nagyon finom és nem is tart sokáig elkészíteni. Jó étvágyat hozzá. :)
Klarixa.

1143
kifli 12 db
tej 1 l
tojássárgája 3 db
margarin 10 dkg
cukor 6 ek
mazsola 100 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
mák 15 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 5 ek
vaníliás cukor 2 csomag
tej 4 dl
tojássárgája 4 db
margarin 15 dkg
tojásfehérje 4 db
cukor 8 ek