Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártejes szelet

Madártejes szelet
Madártejes szelet
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Véletlenül akadtam egyszer erre a receptre, azóta rengetegszer megcsináltam, egyszerű, krémes, mutatós, tortának is elkészíthető, és bárhogyan díszíthető. :)

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Krémhez

Habhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a sütőporos lisztet.
  2. Ha megvagyunk, a használni kívánt formánkat, tepsinket kivajazzuk, és kilisztezzük.
  3. A sütőt 180°-ra előmelegítjük, és a tésztát tűpróbáig sütjük. Nagyon hamar megsül, érdemes sűrűn ránézni. Ha kész van, a sütőben hagyjuk kihűlni. Addig elkészíthetjük a krémeket.

Krémhez

  1. A tojássárgából, pudingporból, lisztből, tejből sűrű krémet főzünk. (Célszerű a hozzávalókat összekeverni úgy, hogy közben folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet, még a főzés előtt. Én le is szoktam utána szűrni, úgy öntöm a lábosba, hogy ne legyen csomós. :) ) Vigyázat! Nagyon sűrű lesz a krém, és közben csomósodni is fog, de ez ne tántorítson el senkit, nem rontottatok el semmit, kevergessétek tovább. A csomósodás csak átmeneti állapot :) Ha készen vagyunk, félretesszük, és néha-néha egy-egy kavargatás mellett hagyjuk kihűlni.
  2. A margarint egy kicsit megolvasztjuk (de csak épp, hogy egy kicsit lágyabb legyen, ha folyós lesz, nem lesz jó, nem áll majd tőle össze a krém), és a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krémünk, hozzá keverjük a porcukros margarint.
  3. Ha kész a krém, a tortalapunk tetejére simítjuk, és szépen eldolgozzuk rajta.

Habhoz

  1. A tejszínt érdemes előtte egy nappal betenni a hűtőbe.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük. A krém tetejére tesszük, eldolgozzuk, és tetszés szerint díszítjük.
  3. Hűtőbe tesszük, és pár óra pihentetés után, már fogyasztható (én általában egy éjszakára bent hagyom).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 5 930
elküldve: 1
receptkönyvben: 65
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sturci

Mióta szakács: 2016.03.01.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

madártejes szelet, habos krémes kocka, krémes sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

741
tojásfehérje 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 8 csapott ek
sütőpor 1 csomag
tojássárgája 8 db
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 8 dl
finomliszt 1 púpozott ek
porcukor 20 dkg
vaj 25 dkg
habtejszín 4 dl
vaníliás cukor 1 csomag