Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártejes vaníliafagyi

Madártejes vaníliafagyi
Madártejes vaníliafagyi
80 perc / előkészület: 25 perc főzés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én találtam ki (vagy legalábbis még nem hallottam róla), családom szerint nagyon finom. Kicsi leányom napok óta faggatt, hogy csináljak még egy adagot. Pontosan ezt mondta: Annyit csináljál, hogy a fagyasztó szekrényt teljesen betöltse ne legyen semmi benne csak vanília fagyi:)

Az ötlet onnan jött, hogy mindíg sok fehérje marad és amikor fagyit készítünk azt is jó lenne feldolgozni, hogy ne menjen kárba. Igaz, én nem használtam fel az összeset, de így is nagyon különleges finom fagyit kaptam. A fagyi alap ehhez a recepthez önmagában is nagyon finom.  

hozzávalók / 6 adag

A fagylalthoz

A madártejhez

A barackos szószhoz

ajánlat

Madártej és vanília fagylalt rajongógnak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kaparjuk ki a vaníliát. Először készítsük el a fagylaltot. Tegyük a vaníliát egy kevés tejbe, és jól keverjük el, hogy ne legyen csomósan összeragadva.
  2. Egy lábasban keverjük öszze a tejszínt és a tejet, vaníliát, és tegyük bele a cukrot. Lassan elkezdjük melegíteni, és közben folytonosan kevergetjük. Akkor jó, ha kicsit besűrűsödik, de ne forraljuk fel.
  3. Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni (langyos enyhén meleg legyen).
  4. Verjük fel a tojások sárgáját, és lassan öntsük a tejbe. Én egy villát szoktam használni, azzal kevergetem gyorsan, hogy szépen elvegyüljön a tejben.
  5. Tegyük hozzá a citrom reszelt héját és a sót.
  6. Lassú tűzön főzzük, kevergessük folyamatosan, amíg be nem krémesedik (kb. húsz perc).
  7. Ha készen van, öntsük egy hőálló edénybe, és hagyjuk kihűlni.
  8. Ha kihűlt, tegyük egy fagylaltgépbe, és dolgozzuk össze, majd tegyük a jégszekrénybe.
  9. Használhatjuk a lábast megintm nem is kell elmosni.:)
  10. Öntet: ami igazából egy madártejes krém. Tegyük a lábasba a tejet a cukorral, citromhéjjal, csipet sóval.
  11. Lassan főzzük fel. Majd ha már kicsit besűrűsödött, hagyjuk kicsit kihűlni.
  12. Keverjük fel a tojásokat, lassan adagoljuk egy villával a tejhez.
  13. Tegyük vissza a tűzre, és főzzük meg. Legyünk türelmesek, ne használjunk magas hőmérsékletet. Ha készen van, ezt is lehűtjük.
  14. Vízbe főzzük meg a tojások felvert habját. Szaggasunk kiskanál nagyságúakat. Ugyanúgy készül, mint a madártej habja. Ne tegyünk bele cukrot.
  15. Ha készen van, akkor egy cupcake sütőformát plastic fóliával kibélelünk. A capcake formákba 1-2 kanál fagyit teszünk. Erre teszünk 1-2 madártej "galuskát", ismét bevonjuk egy réteg fagyival, majd megint teszünk a tojáshabból a krémre.
  16. Legvégül szépen bevonjuk fagyival.
  17. Így kb. 6 db fagyi gombócot kapunk a forma méretétől függően. Hűtőszekrényben lefagyasztjuk. 
  18. Öntet 2: az aszalt sárgabarackot feldaraboljuk, és vízben 15 percig áztatjuk.
  19. Tegyük a sárgabarackot és a többi hozzávalókat egy a turmixgépbe, és jól dolgozzuk el. Legyen pépes és folyékony is egyben.
  20. A megszilárdult fagyiról eltávolítjuk a plastic fóliát, és egy tányérra helyezzük, és félbe vágjuk.
  21. Ráöntünk a madártejkrémből és a barackos szószból.
  22. Ízlés szerint csokidarabkákkal szórjuk meg.
  23. Azért jó, ha félbe vágjuk, mert így a madártej hab nem lesz olyan kemény. Az ízek összhatása tökéletes.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 17 206
elküldve: 4
receptkönyvben: 219
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: buli receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: ital

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: vaníliafagyi
hasonló kategóriák: házi fagyi, parfé, sorbet, gyümölcsfagyi, karamellfagyi, fagyitorta, fagyikehely

egyéb elnevezések

madártejhabbal töltött vaníliafagyi, madártejes fagyi, vaníliás fagylalt madártejjel töltve

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

618
habtejszín 300 ml
tej 250 ml
vanília 1 db
cukor 150 g
tojássárgája 5 db
citromhéj 0.5 kk
1 csipet
tej 300 ml
cukor 40 g
tojássárgája 3 db
citromhéj 0.5 kk
1 csipet
tojásfehérje 2 db
aszalt sárgabarack 40 dkg
ananászkonzerv 3 dkg
narancslé 4 evőkanál
citromhéj 1 teáskanál
narancshéj 0.5 kk
méz 0.5 teáskanál
1 csipet
csokoládé 4 dkg