Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Madártejfagylalt

Madártejfagylalt
Madártejfagylalt
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kb. 2 l fagylalt jön ki ekkora adagból.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral, cukor felével, és felöntjük 0.5 dl tejjel.
  2. A többi tejet felmelegítjük, és hozzákeverjük a kikavart tojássárgáját.
  3. Amíg besűrűsödik, kavargatjuk, majd kihűtjük.
  4. Közben a maradék cukorral felverjük a tojások fehérjét. Mikor a krém kihűlt, hozzákeverjük.
  5. A habtejszínt is felverjük, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot, óvatosan összeforgatjuk a krémmel.
  6. Műanyag dobozokba öntjük, és mélyhűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 4 829
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 2

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: házi fagyi
hasonló kategóriák: fagyitorta, parfé, vaníliafagyi, sorbet, fagyikehely, gyümölcsfagyi, karamellfagyi

egyéb elnevezések

vaníliafagyi, madártej ízű fagylalt

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ipszilon
ipszilon Sun, 2017-07-02 12:59

A tegnapi nap készítettem el, mára lett igazán fagyi állagú. Egyszerű és nagyszerű, hatalmas sikert aratott, biztosan újra fogom készíteni.
Köszönet a receptért!

749
tej 5 dl
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 4 csomag
tojás 5 db
habtejszín 5 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak